Sök på hela sajten

Länkar

Film och tv

 

 

Dvd-omslag

 

AllCDCovers

Trots namnet har de inte bara omslag till musik-cd:er utan också till film-dvd:er.

 

CdCovers

Liksom på AllCDCovers finns här omslag till både musikalbum och film-dvd:er.

 

MegaSearch

Världens största sökmotor för cd- och dvd-omslag. Här finns ingen egen databas utan sökmotorn söker på sajter som innehåller omslag, och den hittar över tre miljoner omslag.

 

Filmmanus

 

Drew's Script-O-Rama

Ett stort antal filmmanus, sökbara i ett alfabetiskt index.

 

Awesome Movie Scrips and Screenplays

Drygt 200 manuskript, samlade i alfabetisk ordning på en enda sida.

 

Weekly Script

Manus till film- och tv-filmer. Från "Movies" eller "Television" i menyn kommer man till ett alfabetiskt index, och därifrån till snyggt uppställda listor med omslag till varje film.

 

Filmtabbar

 

Movie Mistakes

En hel sajt enbart om missar, inkonsekvenser och felaktigheter i filmer. Det finns många olika sätt att söka på, och givetvis också ett diskussionsforum. Sajten drivs av en ung engelsman som har den som heltidsjobb - men de flesta bidragen kommer förstås från besökarna.

 

Silverscreen - Filmtabbar

En av många rubriker på en svensk sajt som handlar om film i allmänhet. Tabbarna finns i ett kronologiskt arkiv med de nyaste överst, och man kan söka på sajten men jag hittar inget sätt att söka enbart bland filmtabbarna.

 

Katalogisera filmer online

 

Collectorz.com Connect

Connect är en prenumerationstjänst, men den kostar inte mycket (ca 120 SEK om året) och det är den bästa tjänsten av alla. Jag använder Collectorz, men inte onlineversionen Connect utan programvaran, där man katalogiserar i datorn. Den samlingen kan man också ladda upp på nätet och synka med mobil och surfplatta, men bearbeta den kan man bara göra i datorprogrammet. Även Connect går att synka med andra enheter.

 

DVD Anthology

Gratistjänst för att lägga upp sina filmer online. Den har 2 500 registrerade användare, men jag har inte testat den och jag hittar inga som helst uppgifter om vilka som ligger bakom. Länken till forumet fungerar inte.

 

Lib.rario.us

Amerikansk gratistjänst där man förutom filmer också kan katalogisera böcker, spel och musik.

 

Museer

 

London Film Museum

Ett museum tillägnat den brittiska filmindustrin, invigt så sent som 2008.

 

Filmmuseum Berlin

En avdelning av Deutsche Kinemathek - Museum für Film und Fernsehen med dess stora filmarkiv. Filmmuseet visar hela den tyska filmhistorien.

 

Hasse & Tage-museet i Tomelilla

Pyttelitet museum, bara 15 kvadratmeter, men förstås ett måste när man har vägarna förbi.

 

Tablåer

 

Bioprogrammet.nu

Biogrogrammet för hela Sverige, plus film- och biografinformation och länkar till över 20 000 recensioner av över 3 000 filmer.

 

Dagens tv

Tv-tablåer för 190 kanaler, alltså inte bara de svenska. Utan att logga in kan man skräddarsy sin egen tv-tablå utifrån de kanaler man har hemma och sina egna intressen, det gäller bara att alltid använda samma webbläsare.

 

På tv idag

Tv-tablåer för 80 kanaler. Även här kan man välja vilka kanaler man vill visa, och även kategorier.

 

Tv.nu

Tv-tablåer för 190 kanaler, och liksom på de två ovan kan man skräddarsy sin egen tablå. Vilken man väljer av de här tre är en smaksak - själv använder jag oftast Tv.nu.

 

TV4:s tablå

TV4 har tablåinformation om alla svenska tv-kanaler. Man kan också diskutera program, oavsett vilken kanal de sänds på.

 

Övrigt

 

Alla talar svenska

En sajt som samlar alla referenser till Sverige och svenskheter eller svenska repliker i icke-svenskspråkiga filmer.

 

Film Sound

Webbplatsen är helt och hållet på engelska men drivs av en svensk medielärare. Här finns helt enkelt allt om ljud i filmer, både i allmänhet och för vissa enskilda filmer.

 

Filmzitate Datenbank

Tyst sajt med över 80 000 citat ur 4 500 filmer. Man kan söka i ett alfabetiskt index eller på antingen film eller filmcitat. De flesta citaten kommer inte överraskande från tv-serien Simpsons.

 

Stockholms filmfestival

En vecka varje år är det filmfestival i Stockholm, och om den handlar den här webbplatsen.

 

The Movie Cliches List

En amerikansk sajt om filmklyschor. Den är inte användarvänlig (läs: urgammal): det finns ingen meny och ingen sökfunktion, bara en klickbar lista med ämnen.

 

Voodo Film filmskola

Gratis filmutbildning på nätet. Utbildningen består av en stor mängd artiklar, som man kan läsa antingen ämnesvis eller i alfabetisk ordning.

 

 

Bookmark and Share

 

© 2013–2019 Cercurius AB — Uppdaterad 2019-10-28

Översätt sidan!

Madeleine Lars

 

sidvisningar

sedan 2013-08-01