Sök på hela sajten

Länkar

Bostad och logi

 

 

Skaffa bostad

Byt bostad

 

BjörnsBytare.se

I sin annons anger man vad man har och vad man söker, så visar sajten de byten som stämmer in på önskemålen. Man kan byta en eller två bostäder mot en eller två andra. Betaltjänst där ingen annons kan vara inaktiv längre än 30 dagar, vilket är väldigt skönt. Tyvärr har tjänsten inte uppdaterats på länge och har nu halkat långt efter Lägenhetsbyte.se.

 

Lgh.se

Gratistjänst för att annonsera efter byteslägenheter, andrahandskontrakt eller förstahandskontrakt, eller efter hyresgäster om man själv vill hyra ut. Jag har annonserat här, men det gav ingenting och var mest irriterande: trots att jag tydligt angav att jag ville byta min lägenhet fick jag ändå förfrågningar om jag ville hyra ut den i andra hand. Men det kanske har blivit bättre nu, vad vet jag.

 

Lägenhetsbyte.se

I motsats till BjörnsBytare har Lägenhetsbyte uppdaterats kontinuerligt och fått många nya funktioner och därmed också fler användare. Även det här är en betaltjänst där ens annons matchas ihop med dem som passar in på ens önskemål. Här är livlig aktivitet och det var genom den här sajten jag bytte min lägenhet.

 

Köp bostad

 

Booli

Söktjänst för att hitta bostäder till salu oavsett om de säljs av mäklare, privatpersoner eller andra aktörer. Booli har alltså inga egna bostadsannonser utan fungerar som en sökmotor för bostadsrätter, och träffarna kan sedan finnas på Bovision, Hemnet eller någon annan bostadssajt.

 

Bovision

Sajt för att leta bostadsrätter som säljs av registrerade mäklare. Här får inga privatmäklare eller privatpersoner annonsera. Sajten har också en del hyresrätter, men den största andelen är bostäder till salu.

 

Hemnet

Enbart bostäder som är till salu via mäklare, aldrig direkt av privatpersoner. Sveriges populäraste sajt för bostadsök med över 50 miljoner besök i månaden. Men alla söker inte bostad - det har nämligen utvecklats ett "Hemnetberoende" som lär vara likartat vilket annat beroende som helst.

 

Byt bostad på semestern

 

Home Exchange

Home Exchange har 450 000 hem i 160 länder att byta med. Vi har gjort många byten via Home Exchange, och det här sättet att resa, där man bor gratis i någons lägenhet eller hus medan de bor gratis i ens eget hem, rekommenderar jag varmt! Allting har fungerat perfekt, och vi har inte hittat en enda negativ sida med hembyte. Bostadsbyte är inte bara ett sätt att tillbringa semestern på, det är ett sätt att leva.

Home Exchange har nu gått ihop med GuestToGuest och blivit oerhört mycket större och tyvärr även mer opersonlig. Man behöver inte längre byta en-till-en utan kan ta emot gäster i sitt hem mot poäng, som man sedan använder för att bo i någon annans hem. Det låter väldigt bra, men det har med tiden lett till något som mer börjar likna opersonlig Airbnb-verksamhet än hembyte.

 

HomeLink

HomeLink grundades redan 1953, långt före internets tid, och har i dagsläget 13 000 hem i 70 länder. Vi var medlemmar i ett år men gjorde inte ett enda byte via HomeLink utan upplevde det bara som tidskrävande och irriterande, för medlemmarna där kan nämligen inte läsa. Trots att vi precis lika tydligt som på HomeExchange och Intervac angav vad vi erbjöd, vilka resmål vi ville till och våra intressen, fick vi konstant förfrågningar som inte var relevanta för oss (t.ex. från stora familjer fast vi bara hade två sängplatser). På HomeExchange och Intervac är de som skickar förfrågningar oftast pålästa på vår annons. På HomeLink är det bara direktbyte som gäller, inga poäng-byten.

 

Intervac

Intervac står för "INTernationell VACation" och det grundades 1953, samma år som HomeLink (och båda påstår att de var först med hembyte). De har 30 000 hem - hur många länder det finns medlemmar i hittar jag inte, men de har i alla fall egna representanter i 35 länder. Vi har gjort många byten via Intervac, och de har varit precis lika lyckade som de med Home Exchange. De har också en funktion som inte de andra har och som vi uppskattar mycket: besökarstatistik. Man ser hur många som besöker vår annons per dag och vilka länder de kommer från, och om de är inloggade medlemmar ser man även exakt vilka de är.

 

Fixa hemma

 

Hobbyman

Här får man hjälp med alla möjliga vardagsproblem, både i och utanför hemmet: laga trasiga hushållsmaskiner, ta bort fläckar, sy i en knapp... Alla är vi duktiga på något som vi kan dela med oss av och på så sätt spara reparationskostnader och samtidigt lära oss något nytt. Tipsen är indelade i kategorierna Bilreparationer, Blandade tips, Elektronik och data, Lek och hobby, Mat och dryck samt Reparationer.

 

Homey.se

"Det ska vara roligt att komma hem", är den här bloggens motto. Massor av roliga och udda möbler och prylar, men också tips och guider om vad man ska tänka på när man fixar hemma.

 

Hus.se

Egentligen är det här en sajt för att hitta husmodeller och hustillverkare, men här finns den med därför att den också har många tips om allt som rör hus och trädgård. Ambitionen är att samla allting som har med hem och bostad att göra.

 

Ikea hackers

Ikeahackare låter värre än det är - det handlar helt enkelt om att modifiera, förbättra och bygga om Ikeamöbler så att de passar en själv bättre. Sajten ger många tips, och vem som helst kan bidra.

 

Roomle

Gratis onlinetjänst för att planera och möblera hemmet. Resultatet visas i 3D, och man behöver inte ens registrera sig på sajten om man inte vill spara resultatet.

 

 

© Cercurius AB 2013–2024 — Uppdaterad 2022-03-01

Bostad och logi

 

Bostad

Logi

Madeleine Lars

 

besökare

sedan 2013-08-01

 

Översätt sidan!