Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss  Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Lexikon / Språklexikon / Finska / Enspråkiga + Tvåspråkiga finska <=> svenska
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Lexikonlänkar

 

Finska

Länkar till finska lexikon
av olika slag.

 

 

 

Finska

 

Enspråkiga  •  Tvåspråkiga: finska <=> svenska

Enspråkiga

 

Uni Leipzig Wortschatzportal

Portal med stor databas i form av 250 korpusbaserade enspråkiga ordböcker, däribland finska. Man kan bara söka i en ordbok och på ett språk i taget, så det fungerar alltså inte som en flerspråkig ordbok. Inga definitioner finns förstås eftersom den är korpusbaserad, däremot rikligt med annan information, som förekomst, frekvens, exempel, ord som används i samband med det sökta ordet i korpusen (som står till vänster resp. till höger), grafik m.m.

 

Wikisanakirja

En ordboksdatabas som skapas av sina användare. Den innehåller för närvarande cirka 300 000 artiklar med definitioner, böjningsformer och motsvarigheter på andra språk.

 

Tvåspråkiga: finska <=> svenska

 

Dict.com Finsk-svensk ordbok

Ordbok för översättning mellan finska och svenska. Den innehåller 22 800 uppslagsord, 2 800 exempel och 34 200 översättningar. Sökning görs samtidigt på båda språken.

 

Dicts.info

Ordbok finska-svenska som omfattar ett basordförråd på 5 000 ord. Sajten har totalt över 80 ordböcker mellan finska och andra språk. Ordboken i andra riktningen, svenska-finska, finns här. Jag testade att översätta ordet "fotsula", och det översattes korrekt till finska med "jalkapohja".

 

Ilmainen sanakirja

Finsk-svensk-finsk ordbok som innehåller ca 35 000 ord. Man väljer språkkombination på förstasidan, för här finns ordböcker i närmare 30 språk. Men man får se upp rejält - mitt testord "fotsula" översattes till "kasvi" (växt)!

 

Käännös.com

Ordlista för översättning mellan finska och svenska som innehåller ca 35 000 ord. Totalt har sajten ordböcker i 25 språk. Användargränssnitt på finska. Användare kan lägga till, redigera eller ta bort ord. Min testsökning på "fotsula" gav inget resultat, det ordet fanns inte i databasen.

 

LangToLang

Ordbok till och från över 40 språk, bl.a. mellan finska och svenska. Min testsökning på "fotsula" översattes korrekt till finska.

 

LEXIN Bildteman

En interaktiv bildordbok avsedd för språkinlärning. Ordboken innehåller 1 800 ord på 21 språk och är uppdelad i 31 teman. Välj "Finska" i språkmenyn. Orden visas på finska, engelska och svenska under var sin flik. När man klickar på en bild eller ett ord hör man uttalet.

 

LEXIN Svensk-finskt lexikon

Översättningsordbok med ca 30 000 uppslagsord, utarbetad med tanke på invandrare i Sverige. Ordförklaringar på svenska. Sökning kan göras även på finska ord. Under varje uppslagsord finns också sammansättningar och uttryck. Testordet "fotsula" översattes korrekt under uppslagsordet "fot", där man också kan lära sig fraserna "på stående fot" m.fl.

 

Sanakirja.org

Lexikon finska-svenska-finska + över 20 andra språk. Testordet "fotsula" översattes korrekt, och utöver det får man också veta artikeln (en) plus alla böjningsformer i singular och plural. De här upplysningarna gäller alltså det svenska ordet och inte det finska, så ordboken är uppenbarligen avsedd för finsktalande.

 

Tvärslå

En nordisk ordbok som innehåller samtliga nordiska språk plus engelska och består av över 30 ordböcker, inklusive Lexin. Testordet "fotsula" översattes rätt, för det togs ur Lexin.

 

Finska lexikon

Enspråkiga  •  Tvåspråkiga: finska <=> svenska   • 

Tvåspråkiga: finska <=> övriga språk

Citat och aforismer  •  Dialekter  •  Etymologi  • 

Rim- och baklängeslexikon  •   Slang  •  Synonymer

Uppslagsverk/Encyklopedier

 

Ämneslexikon

Lexikon för enskilda fackområden

Lexikon för flera fackområden (termbanker)

Namnlexikon

 

Bookmark and Share

Madeleine 

Lars 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2018-02-14