Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / Utbildning och kunskap / Utbildning
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

Utbildning och kunskap

Utbildning och kunskap

Utbildning

Gratis internationella onlineutbildningar  •   Sök utbildning i Sverige

 

Gratis internationella onlineutbildningar

 

edX

De amerikanska universiteten Harvard och MIT har gemensamt grundat edX, som ebjuder gratis universitetskurser på nätet till personer i hela världen. EdX ebjuder MOOC (massive online open courses) och interaktiva onlinekurser i ämnen som juridik, historia, naturvetenskap, ekonomi, data m.m. Man ser föreläsningarna som videoklipp och läser kursmaterialet som pdf-filer. Om man registrerar sig kan man också delta i övningar och kommunicera med lärare och kurskamrater.

Konceptet MOOC skiljer sig inte mycket från vanliga distansutbildningar, utom att man inte får några högskolepoäng. Själva kunskapen får man ju.

 

Khan Academy

Gratis utbildning för alla, var som helst i världen och i egen takt. Man kan lära sig matematik, biologi, kemi, fysik, ekonomi, historia m.m. Här finns över 4 000 föreläsningar i form av filmer. Privat tillgänglig statistik visar hur mycket man har gjort och på vilka områden man inte har nått sina mål.

 

YouTube Education

På YouTubes utbildningsavdelning finns filmer och föreläsningar för de flesta, på nivåerna låg- och mellanstadium, livslångt lärande och universitet. Ämneskategorierna är vetenskap, historia, konst, matematik, teknik, samhällsvetenskap och näringsliv. De flesta filmerna är engelskspråkiga utan text, vilket ju i sig blir en språkövning.

 

Sök utbildning i Sverige

 

Distansutbildningar.se

Länkar till distansutbildningar på bl.a. universitet/högskola, folkhögskola och Komvux. Distansutbildningar finns också med som en avdelning på Studera.nu, men vill man enbart läsa på distans har man allt samlat här.

 

Folkhögskola.nu

Folkhögskolornas gemensamma webbplats. Det finns 150 folkhögskolor i Sverige, och många har ett internat där deltagarna kan bo vilket gör att gruppen umgås även på fritiden och kan bli väldigt sammansvetsad.

 

Folkuniversitetet

Folkuniversitetet är ett studieförbund och inget universitet, men det har ett nära samarbete med universiteten, och kurserna och det pedagogiska tänkandet präglas av ett vetenskapligt förhållningssätt, vilket jag tycker märks. Är partipolitiskt obundet och fristående från religiösa och fackliga intressen och i mitt tycke det klart bästa av studieförbunden.

 

Studera.nu

All form av information om högskolestudier. Här söker och jämför man utbildning, även på distans och utomlands, men anmäler sig gör man numera på Antagning.se.

 

Studera vidare

En samlingssajt för samtliga högskolor och universitet i Sverige med matnyttig information för den som inte bara vill få en överblick över själva studierna, utan också över de vanligaste yrkena som kan komma i fråga efter avslutade studier. Man får också tips på hur man gör bra ifrån sig på högskoleprovet.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2014-09-29