Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / Språkvård och språkbruk / Språkverktyg
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

Språkvård

Språkvård och språkbruk

Språkverktyg

Stavnings- och grammatikkontroll

Svenska  •   Tyska

Verbkonjugerare

Stavnings- och grammatikkontroll

Svenska

 

Grim

En interaktiv lärmiljö som fokuserar på det svenska språket, utvecklad av Nada på KTH. Grim är användbart för att skriva, revidera och experimentera med texter och innehåller stavningskontroll, grammatikkontroll och mycket mer. Suverän för både svensklärare och svenskinlärare. Måste installeras i datorn.

Tyvärr är sidan inte uppdaterad sedan 2006 och jag får inte Grim att fungera i Windows 7, men jag låter länken ligga kvar för den händelse någon besökare lyckas få den att fungera.

 

Petnoga.se

Svensk stavningskontroll på nätet. Här klistrar man in den text man vill stavningskolla.

 

Stava

Svensk stavningskontroll online. Här klistrar man bara in enstaka ord, om man har en hel text anger man webbadressen till texten eller ett filnamn om filen finns i ens dator.

 

TvärGranska

En utförligare stavningskontroll som kollar stavfel, särskrivningsfel, kongruensfel och verbfel. Man klistrar in texten. Tjänsten är utvecklad vid KTH som hjälp för personer som skriver på svenska men inte har svenska som modersmål: andraspråksskribenter och andraspråksinlärare.

 

WebbGranska

Ytterligare en stavningskontroll som är utvecklad vid KTH i grammatikgranskningsprojektet, som tar fram program speciellt avpassade för användare med svenska som andraspråk. Vad det är för skillnad mellan TvärGranska och WebbGranska framgår inte riktigt.

 

Tyska

 

Canoo Rechtschreibung

Tysk stavningskontroll online. Man klistrar in texten, som kan vara med den gamla eller nya rättskrivningen.

 

Duden Rechtschreibprüfung

Dudens betaversion rättar både skrivfel och grammatikfel. En text på upp till 800 tecken kan man klistra in och få rättad här.

 

Verbkonjugerare

 

Logos universal conjugator

Böjer verbformer på över 30 språk, inklusive svenska och antik grekiska (!). Man behöver inte ens välja språk först utan skriver bara in verbet direkt. Om man skriver ett verb som finns på flera språk eller om man stavar fel får man olika förslag att välja mellan.

 

Tjeckiska verbbanken

En svensk databas för att söka på olika tjeckiska verbformer. Databasen innehåller 1 500 verb med 8 000 enskilda sparade former.

 

Verbix verbkonjugerare

Verbix är ett datorprogram som konjugerar verb på hundratals språk men som också finns i en nätversion med "bara" ett 70-tal språk. Med bland dem finns både fornsvenska och fornskandinaviska! Till skillnad från i Logos ovan måste man först välja språk innan man kan börja böja verben.

 

Woxikon verbkonjugation

Böjer verb på åtta språk: engelska, tyska, franska, spanska, italienska, portugisiska, nederländska och svenska. Obs att man måste välja språket först, det är lätt hänt att man bara skriver in verbet och klickar på Sök, och om det då är inställt på fel språk hittar den förstås ingenting.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2017-05-13