Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / Resor / Reseplanering
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

Resor

Resor

Reseplanering

Sverige  •   Övriga länder

 

Se även sidorna Information och fakta om resor och resmål: Enskilda länder och Flera länder.

 

Sverige

 

ResRobot

Här får man hjälp att planera sin resa inom Sverige. Man kan jämföra resealternativ med tåg, buss, båt, flyg och bil och kan planera resan från dörr till dörr. Det man får är alltså möjliga resrutter och tidtabeller, givetvis inga priser eftersom de beror på när och hur man köper biljett. Tjänsten drivs av Samtrafiken i Sverige, som består av alla de stora kollektiv­trafik­bolagen. Du kan testa tjänsten längst ner på den här sidan.

 

SL reseplanerare

Knappa in start och mål och få vägbeskrivning och restider med tunnelbana, buss, tvärbanan och pendeltåg i Stockholm.

 

Trafiken.nu

All trafikinformation för Stockholm, Göteborg och Skåne samlad på ett enda ställe för att underlätta reseplaneringen. Aktuellt trafikläge, störningar, kameror över trafiken, tidtabeller för kollektivtrafiken m.m.

 

Övriga länder

 

Embassyworld

En förteckning över och en söktjänst för samtliga ambassader och konsulat i hela världen. Vill man t.ex. hitta Sveriges ambassad i ett visst land använder man sökrutan, vill man se alla länder som Sverige har en ambassad eller ett konsultat i så väljer man Sverige i den alfabetiska förteckningen. Men det är nog inte riktigt komplett än - när jag sökte på Schweiz så fanns det ingen svensk ambassad där, och totalt finns bara drygt 30 svenska ambassader och konsultat i hela världen med.

 

Jorden Runt

Jorden Runt är tänkt som en startplats för att planera en resa ut i världen: här hittar man över 4 000 restips inför resan. Redaktör och ansvarig utgivare är journalisten Robert Karlsson, som har varit i 60-70 länder och 300 städer i världen. Det är han som står för text och foto till det mesta på sajten, men även besökare kan bidra med artiklar, reseberättelser och restips.

 

Journeywoman.com

Allt om resor och reseplanering för kvinnor som reser ensamma. Vem eller vilka som ligger bakom sajten hittar jag inte, men alla råd och tips som besökare bidrar med är skrivna av och för kvinnor.

 

Net Cafe Guide

Här finns internetkaféer i hela världen, med adress, telefonnummer, e-post och öppettider, en kort beskrivning och ett betyg. Numera kan vem som helst bidra genom att lägga till ett internetkafé som inte finns med här.

 

Resekoll

Här kan man läsa om allt som har med resor att göra, från turistfällor i London till vad man ska tänka på när det gäller elektroniska prylar på resan. Sajten håller reda på alla stora researrangörer, nya resmål, flygbolag och aktiviteter och riktar sig till både resglada människor och folk som jobbar inom resebranschen. Redaktör och ansvarig utgivare är Christian von Essen.

 

Reseoraklet

Söktjänst som letar fram resmål efter ens personliga önskemål, när man bara vill i väg men inte riktigt vet vart. Man anger vad man vill få ut av semestern (sol, party, kultur osv.) och får förslag på passande resmål. Urvalet är 450 resmål i över 50 länder. Själva resan kan man sedan boka genom olika resebyråer via direktlänkar. Under avdelningen Destinationslista kan man läsa mer om varje destination.

 

Tripit

Amerikansk sajt för att organisera resan och få alla resedetaljer på ett och samma ställe: digitala biljetter, hotellreservationer, kartor, viktiga tider att passa osv. Kräver förstås login men är gratis.

 

Visa

Visas egen tjänst för att söka uttagsautomater för Visa i hela världen. Min sökning på Stockholm verkade vara helt korrekt och uppdaterad. Sökning kan göras på avstånd (från ett visst läge), namn och stad.

 

  

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2015-05-31