Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / Resor / Lågprisflyg
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

Resor

Resor

Lågprisflyg

Flygbolag  •   Sök lågprisflyg

 

Se även sidan Jämför priser på resor.

 

Flygbolag

 

Air Berlin

Air Berlin är Tyskland näst största flygbolag med säte i Berlin. Från Stockholm flyger de till ett stort antal destinationer i hela världen. De håller inte de allra lägsta priserna, men ibland kan man göra riktiga fynd.

 

Easyjet

Ett av Europas största lågprisflygbolag, med 600 rutter i över 30 länder och baserat i London. Från Stockholm-Arlanda flyger de bara till Genève, men ska man flyga t.ex. inrikes i Storbritannien kan Easyjet vara ett bra val.

 

FlyBe

Brittiskt lågprisbolag som i samarbete med Finnair har blivit den nya flyglinjen FlyBe Nordic. I Sverige har de vad jag kan se numera enbart en enda avgångsort, nämligen Norrköping. Därifrån kan man flyga till Helsingfors och ytterligare fyra destinationer i Finland.

 

Germanwings

Tyskt lågprisbolag, dotterbolag till Lufthansa, med huvudsäte i Köln. Flyger till 90 destinationer i Europa från 20 tyska flygplatser. Från Stockholm flyger de till 70 städer i Europa. De har också något som heter blindbokning, där de garanterar lägsta priser för sista minuten-resor. Man väljer avreseflygplats (en av de fem tyska flygplatserna), datum och tema, som är gay-vänligt, party, kultur, storstad, shopping, natur och julmarknader, men vart man ska åka får man inte veta förrän i slutet av bokningsprocessen.

 

Norwegian

Norwegian har snabbt gått till att bli det tredje största lågprisbolaget i Europa. De flyger på 400 linjer till 120 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand och USA. Jag hittade Norwegian tidigt och har varit dem trogen sedan dess, inte bara för att de känns pålitliga och trygga och har låga priser, utan främst därför att varje passagerare i början fick ta med sig 50 kilo utan kostnad: 40 kilo bagage och 10 kilo handbagage. Numera gäller detta dock bara flexpriser, med low fare-biljetter får man betala extra för varje väska, men väska nummer två kostar ändå inte lika mycket som på en del andra flygbolag.

 

Ryanair

Ryanair känner väl de flesta till. Europas största lågprisflygbolag med 1 600 flyglinjer till 29 länder och huvudkontor i Dublin. Känt för att bry sig mer om pengar än människor och för att betrakta passagerarna som ett nödvändigt ont som de helst skulle vilja slippa. Ryanair får vara hur billiga de vill - jag har aldrig flugit med dem och kommer aldrig att göra det.

 

TUIfly

TUIfly har expanderat kraftigt sedan de började flyga från Stockholm. Då flög de bara till Hannover och Stuttgart, nu är det hela 20 destinationer i Tyskland. Dessutom flyger de från Stockholm till Izmir i Turkiet, till Zürich i Schweiz samt till Graz, Innsbruck, Salzburg och Wien i Österrike.

 

Sök lågprisflyg

 

Kommentar:

Jag rekommenderar FlyCheapo!

 

Billiga-flyg

Den här tjänsten för att söka lågprisflyg rekommenderas inte! När jag gör en testsökning på flyg Stockholm-Glasgow får jag veta vilka lågprisflyg som flyger dit, direkt eller med ett byte, men länken till flygbolaget leder antingen bara till förstasidan där jag får göra en ny sökning på resan, eller så är länken bruten. Och när jag gör ett nytt försök med Stockholm-London får jag en massa förslag på Fly Nordic och Cimber Sterling, som båda har gått i konkurs för länge sedan! Det blev precis samma resultat 2013, så ingenting har uppdaterats sedan dess. Härifrån håller jag mig borta.

 

Billigt-flyg

På Billigt-flyg kan man varken jämföra priser eller boka resor, utan bara se vilka lågprisbolag som flyger på vilka destinationer. När man klickar på länkarna är det meningen att man ska komma till respektive bolags sajt. Men när jag kollade Glasgow fungerade två av de fem länkarna - precis samma sak som 2013! - till bmiBaby och Ryanair. Och när jag sökte Glasgow på bmiBaby visade det sig att det inte gick några flyg alls från Sverige till Glasgow med dem. Härifrån håller jag mig också borta.

 

FlyCheapo

FlyCheapo fungerar så som det är tänkt att Billigt-flyg ska fungera, med skillnaden att den här sajten håller sig någotsånär uppdaterad. Man klickar på en destination och får då veta vilka länder, städer och flygbolag som flyger dit och därifrån. Bokar gör man sedan hos respektive bolag. Under Airline index finns en alfabetisk lista över samtliga aktuella lågprisflyg, nästan 40 stycken, och en lista över alla lågprisbolag som har funnits men som inte finns längre, även det ca 40 stycken.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2014-09-26