Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / Resor / Jämför priser på resor
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

Resor

Resor

Jämför priser på resor

 

Länkar till lågprisflyg finns på sidan Lågprisflyg.

 

Kommentar:

Det fullkomligt kryllar av prisjämförelsetjänster för resor, så det finns många fler än de jag har med här nedan. Det är flera av dem som kallar sig "störst", "nr 1" eller "ledande", så för att testa dem sinsemellan sökte jag vid ett och samma tillfälle samma resa på allihop: flyg tur och retur Stockholm-Glasgow för två personer en vardag, sorterat efter lägsta pris. Resultatet för den billigaste resan på varje sajt blev mer eller mindre exakt detsamma, det skilde bara några tior. Jag valde med flit ett resmål som krävde ett byte för att se hur söktjänsterna hanterade det. Allihop visade resor med reguljärflyg, de flesta med en övernattning på egen bekostnad, och inte en enda visade enbart lågprisflyg eller reguljärflyg kombinerat med lågprisflyg, inte ens Momondo, fast de uppger att de inkluderar lågprisflygbolag i sina sökningar.

Min slutsats är att det för rena flygresor inte spelar någon som helst roll vilken av nedanstående tjänster man använder, och att tjänsterna då fungerar bra för den som har bråttom eller är bekväm av sig. För den som vill eller hinner går det att få ihop en mycket billigare resa genom att kombinera olika lågprisflyg. Visserligen måste man då kanske byta flygplats, men hellre det än en övernattning som man måste boka och bekosta själv (och sedan går flyget klockan 7 nästa morgon...) En bra tjänst för att söka lågprisflyg finns på sidan Lågprisflyg.

Vad jag kan se visar samtliga tjänster totalpriser, som innefattar en ungefärlig uppskattning av alla obligatoriska skatter och avgifter. Att uppskattningen är ungefärlig är antagligen orsaken till att priset i min testsökning diffade på några tior tjänsterna emellan. Vissa flyg- och resebolag tar dessutom ut extra avgifter för bagage, försäkring eller betalning med kreditkort.

 

Alla charterresor

Som namnet anger söker man här enbart på charterresor. Det finns hundratusentals resor att välja bland, och det går att filtrera sökningen på pris, hotellstandard och resebyrå, eller på resor med allt inklusive. Även en lågpriskalender finns. Tack till Linda och Frida för länktipset.

 

Alla flygbiljetter

Här söker man bland resebyråer och flygbolag över hela världen, men hur många sidor sökmotorn söker igenom framgår inte. Det finns också möjlighet att söka på tur och retur med en annan hemreseort.

 

Billiga flygbiljetter

Tjänst för att jämföra biljettpriser och hitta de bästa erbjudandena om billiga resor och flygbiljetter. I avdelningen Flygskolan finns artiklar om hur man gör för att hitta billiga flygbiljetter.

 

Boka smart

En jämförelsesajt helt utan kopplingar till resebranschen som söker igenom sidor från 450 flygbolag och 60 000 hotell. Här finns också möjlighet att söka på tur och retur med en annan hemreseort.

 

Destination

Destination söker igenom flera hundra researrangörers utbud för att hitta de billigaste priserna.

 

Flygresor.com

Förutom att söka på vanliga reguljärflyg finns här också kampanjer från olika flygbolag samlade, liksom de billigaste sista minuten-resorna med charter. Tack till Gustaf för länktipset.

 

Flygresor.se

Jämför pris på flyg till hela världen. En sökmotor som söker efter de bästa priserna från 5 charterbolag, 30 internetresebyråer, 100 lågprisflygbolag och 600 reguljära flygbolag, sorterat på lägsta pris.

 

Kelkoo

På Kelkoo kan man jämföra priset på det mesta. Länken går till avdelningen för billiga flygresor.

 

Luftgrop

Luftgrop är ännu en sajt för att hitta den billigaste flygresan genom att jämföra priser, men här finns också lite fakta om varje resmål.

 

Momondo

Prisjämförelsetjänst som söker igenom 700 resewebbsidor samtidigt: flygbolagens egna sidor, resesidor på internet och hotell- och flygspecialister. Dessutom söker Momondo hos samtliga lågprisflygbolag i Europa, vilket de enligt egen uppgift är ensamma om bland jämförelsesajterna. (Se dock min kommentar ovan.)

 

Mr Jets priskurva

Mr Jet är ingen prisjämförelsesajt utan en resebyrå och sådana länkar jag egentligen inte till, men den här priskurvan är faktiskt väldigt häftig. Man väljer månad, avgångsflygplats, destination och reslängd och får sedan ett stapeldiagram med priskurvor. På staplarna finns vita prickar, och om man för musen över en prick får man pris och flygbolag för just det datumet. Det blir mycket tydligt vilka dagar man ska satsa på och när man ska undvika att resa.

 

Pricerunner

Länken går till Pricerunners avdelning för resor, där man jämför priser på resor, hyrbilar och hotell.

Här gäller det att se upp: det är inte alltid det lägsta priset som visas. När man tittar närmare ser man förklaringen med liten stil högst upp: "Vi har gömt resultat med ovanligt lång restid".

 

Reseguiden

En oberoende jämförelsesajt för att jämföra resor och logi från över 600 resebyråer, researrangörer, flygbolag och hotellsajter. Här finns också reseguider som även besökarna kan bidra med, plus ett diskussionsforum.

 

Sistaminutenresor

Här kan man söka efter alla sistaminutenresor från samtliga stora researrangörer (hur många det är totalt står ingenstans). Det som är speciellt med den här tjänsten är att man även ser vädret på destinationen och också kan filtrera bort resmål med dåligt väder. (Tack till Patrik för länktipset.)

 

SkyPicker

SkyPicker är ingen sökmotor för jämförelser, men en sajt där man kan söka billiga flygbiljetter från Sverige utan att ange destination eller datum. Förstasidan heter "Anywhere" och visar billiga resmål för en månad framåt, och just när jag besöker sajten får jag veta att det allra billigaste resmålet är Polen för en dryg hundring. (Priserna anges i euro.)

 

SkyScanner

SkyScanner jämför priser på flygresor från över 1 000 flygbolag och resebyråer. Man behöver inte välja destination - om man väljer "överallt" får man veta vart man flyger billigast under en viss angiven tid. Bra om man inte har något särskilt önskemål utan bara vill komma i väg ett tag.

Obs att SkyScanner visar priset per person även om man har angett två personer, vilket gör att det först ser väldigt billigt ut.

 

Travel market

Söktjänst som söker igenom 800 olika webbsidor och jämför flygpriser.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2016-02-09