Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / Resor / Information och fakta om resor och resmål: Flera länder
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

Resor

Resor

Information och fakta om resor och resmål:
Flera länder

 

Se även sidorna Enskilda länder och Reseplanering.

 

Atlas Obscura

Den som har tröttnat på att se pyramiderna i Egypten, Taj Mahal i Indien och Eiffeltornet i Paris får här tips om lite mindre kända men lika spännande saker att se. Vad sägs om kyrkor av ben eller hus helt byggda av papper? För den nyfikne finns det alltid något nytt att upptäcka. Alla kan bidra med tips till sajten.

 

Gluten Free Travel Site

Som namnet antyder en sajt för att hitta och läsa omdömen om restauranger, affärer och hotell i hela världen som erbjuder glutenfri kost. Alla bidrag kommer från sajtens besökare - man behöver inte ens registrera sig och bli medlem för att kunna bidra. Sajten verkar ganska ny och många ställen saknas ännu, så det är bara att sätta i gång och skriva!

 

Hillman Wonders

Information om över 1 000 av världens underverk, både naturligt förekommande och skapade av människan. Förutom de allmänt kända, som pyramiderna, Taj Mahal, Akropolis m.fl., finns det även en hel del som inte är lika kända. Vackra bilder och intressanta fakta att ta del av före resan, eller kanske i stället för en resa.

 

In Your Pocket

Stadsguider till ca 100 städer i Europa. Konceptet kläcktes för över 20 år sedan av fyra privatpersoner för staden Vilnius, och sedan dess har nya städer kontinuerligt lagts till. Man kan välja land, stad, mest sedda och mest kommenterade, och för varje stad finns sedan en massa information och fakta. Förutom den "vanliga" turistinfon finns här också en avdelning för internet och telefon med bl.a. var man hittar trådlöst internet och vad det finns för kontantkort till mobilen. Guiden är främst inriktad på Östeuropa och en del länder saknas fortfarande helt, t.ex. Frankrike och Spanien. I de nordiska länderna finns bara en enda stad med, och det är Karlskrona (!).

 

Lonely Planet

Lonely Planet är ett bokförlag baserat i Australien som ger ut resehandböcker om länder och platser i världen. Här på sajten finns massor med nyttig information för resande, men alla enskilda länder finns inte representerade och ibland blir det ganska summariskt. Ett resmål är "Europa", som ses som en enhet, med undantag för England, Tyskland, Frankrike, Spanien och Italien, som har egna avdelningar.

 

Res.se

Reseportal skapad av tidningen RES. Här finns tidningens stora reportagearkiv, liksom många tips och artiklar. Användare kan också dela med sig av sina upplevelser genom att skriva dagboksinlägg, tips och reseskildringar samt ladda upp bilder. Cityguider finns till ett drygt 30-tal städer i hela världen.

 

Skandinavien.de

Hela Norden kallas ofta "Skandinavien" på tyska, och här finns information om alla nordiska länder plus Baltikum om allt som rör resa, logi och olika evenemang. För den som kan tyska kan det vara roligt att se vad tyskar tycker det är värt att lyfta fram om Sverige och om våra grannländer.

 

Time Out, City Travel Guides

Time Out är en gratis papperstidning med cityguider som finns i över 30 städer i världen. Här på sajten finns guider till över 50 städer på engelska och närmare 20 på lokala språk, och alla guider är skrivna av lokala experter. Guiderna är mycket omfattande och indelade i rubrikerna hotell; museer och attraktioner; restauranger och kaféer; barer, pubar & klubbar; shopping; konst & underhållning; sport, hälsa & fitness; festivaler & evenemang; familj & barn samt gay & lesbiskt.

 

TripAdvisor

Med sina 60 miljoner besökare per månad och 150 miljoner omdömen är TripAdvisor kanske världens största reseforum, i alla fall antagligen det mest kända. Här planerar man den perfekta resan genom att läsa rekommendationer om hotell och andra semesterboenden, matställen, resmål och sevärdheter, och efter resan kan man också bidra med egna recensioner, råd och tips. Länken går till den svenska versionen, men webbplatserna som ingår i TripAdvisor-varumärket finns i 30 länder runt om i världen.

 

Wikitravel

En Wiki om resor på många språk som alla kan bidra till och som därför utökas kontinuerligt. Målet är att skapa en trovärdig, gratis och uppdaterad resehandbok. Här finns många bra tips som exempelvis vilka mobiloperatörer som finns i landet, oskrivna umgängesregler, vad som lönar sig att ta med sig dit och vad som lönar sig att skaffa sig där och ta med sig hem.

 

Världens flaggor

Svensk sajt med alla världens länders flaggor, nationalsånger, huvudstäder, lokal tid och nationaldagar. Dessutom alla USA:s delstaters flaggor, svenska flaggdagar, ett flaggtest och mer därtill.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2014-09-26