Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / Resor  / Information och fakta om resor och resmål: Enskilda länder
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

Resor

Resor

Information och fakta om resor och resmål:
Enskilda länder

Sverige  •   Australien  •   Danmark  •   Finland  •  

Frankrike  •   Grekland  •   Schweiz  •   Spanien  •  

Storbritannien  •   Tjeckien  •   Tyskland

 

Se även sidorna Flera länder och Reseplanering.

Sverige

 

Allt om Stockholm

Cityguide med nöje, evenemang och nattliv. Kategorierna är: jul i stan, restaurang & bar, klubb & konsert, scen & kultur, barn, shopping, guider och stadsliv. Guiderna kan handla om vilket ämne som helst och är ofta skrivna av kändisar.

 

DN På stan

Webbversionen av DN-bilagan med information om det som händer i Stockholm.

 

Gratis i Stockholm

Alla kostnadsfria evenemang i Stockholm, med sökfunktion och kalender. Innehållet uppdateras dagligen och i skrivande stund finns här 780 gratisaktiviteter att botanisera bland.

 

Visit Stockholm

Stockholms officiella besöksguide som Stockholm Visitors Board AB står bakom. Under de sökbara rubrikerna resa, bo, äta och göra presenteras det som Stockholm har att erbjuda både svenskar och utländska turister. Dessutom kan man här boka hotell online, köpa Stockholmskortet och beställa Stockholmsbroschyrer.

 

Australien

 

Images Australia

Här finns inte bara bilder från Australia som man kanske kan tro, utan också mycket annan information: musik, poesi, en liten ordlista över slanguttryck, nationalsången (text och musik) med mera.

 

Danmark

 

KultuNaut

Danmarks största elektroniska kulturkalender med just nu 77 000 kommande evenemang. Man kan söka geografiskt (hela Danmark, region eller ort), på tidsperiod och på genre. Kalendern visar musik, teater, utställningar, film, motion, sport, barn, äldre och diverse.

 

Visit Copenhagen

Den officiella webbsajten för besökande i Köpenhamn. Sevärdheter, aktiviteter, shopping, mat och dryck, logi, transport, praktisk information och mycket mer.

 

Finland

 

Det virtuella Helsingfors

Besök de centrala ställena i Helsingfors i 3D. Här finns både det moderna Helsingfors med byggnaderna med tjänster i stadskärnan och en tredimensionell modell över hur Senatstorget såg ut år 1805. På svenska, finska eller engelska.

 

Frankrike

 

France Travel Guide

Resguide till Frankrike och tolv olika resmål i landet. Huvudrubrikerna är Frankrikeguide, kultur, utbildning, jobb i Frankrike, boende och aktiviteter, och under varje rubrik finns många underrubriker. Sajten är alltså inte bara avsedd för turister utan även för personer som har tänkt arbeta eller studera i landet.

 

Paris Net Guide

Nätguide om Paris och vad staden har att erbjuda en besökare. Det krävs dock att man kan franska, för det finns ingen annan språkversion. Sajten verkar inte ha uppdaterats på några år och jag tvekade att ta med den, men den får hänga med ett tag till så får vi se om något händer med den.

 

Grekland

 

Greece Travel Guide

Utförlig resguide till Grekland sammanställd av en privatperson, Matt Barrett, som har rest i eller bott i Grekland sedan 1968. Han delar med sig av allt man behöver veta när man är i Grekland, och det är inte lite: guiden består av 5 000 sidor, och 99 % av materialet är skrivet av honom själv. Alla fotona är med några få undantag tagna av honom, och hela sajten uppdateras kontinuerligt. Här finns också lite länkar till andra sajter om Grekland.

 

Schweiz

 

Information about Switzerland

Information om Schweiz på engelska, indelad i rubrikerna administration, kantoner, kultur, ekonomi, utbildning, geografi, historia, statistik och övrigt. Exempelvis under kultur hittar man information om den schweiziska maten och lite recept, och under kantoner en färgglad och klickbar karta där man kan lära sig både var kantonerna (regionerna) ligger och lite grann om dem. Sajten är överskådlig, lättläst (stor text) och lättnavigerad och, tycker jag, väldigt pedagogisk.

 

Swiss World

Det här är Schweiz officiella informationsportal, publicerad av utrikesdepartementet. Den har lite modernare layout än "Information about Switzerland" ovan, och sajterna kompletterar varandra på ett bra sätt.

 

Spanien

 

Costa del Sol

Här hittar man lite praktisk information om Costa del Sol, bl.a. om sevärdheter, väder, mat och annat matnyttigt. Det finns också sökmaskiner för flyg, flygbuss och hotell. Vem som ligger bakom sajten framgår dessvärre inte.

 

Storbritannien

 

Virtual London

Londonguide med allt man behöver veta innan man reser till London. Förutom den vanliga turistinformationen (logi, sightseeing, shopping etc.) finns det också sökrutor för att söka teaterbiljetter och logi särskilda datum, men när man gör det hamnar man bara på en ny, extern sida med en ny sökruta där man får börja om från början.

 

Tjeckien

 

Czech Republic

Den officiella webbsajten om Tjeckien som drivs av utrikesdepartementet. Här finns information om turism, liv & arbete, ekonomi, kultur och utbildning. Länken går till den engelska språkversionen, men sajten finns också på tjeckiska, tyska, franska, spanska och ryska.

 

CzechSite Travel Guide

Resguide till Tjeckien som är baserad i San Francisco men som uppdateras från Prag varje vecka. Sajten verkar vara optimerad för mobil, för den består av en smal remsa längst till vänster på bildskärmen. Här finns all möjlig information, mest om Tjeckien men även lite om Prag.

 

Czech Tourism

Allmän information om Prag och Tjeckien, inklusive logi, kultur, nöjesliv och transport. Texten är ganska kortfattad och mycket är bara länkar till andra sajter. Bakom sajten står en "MK" som inte någonstans framträder med sitt namn, och sajten ser inte ut att vara uppdaterad sedan 2012.

 

Discover Czech

Service och information om Tjeckien för individuella resenärer. Bakom sajten ligger en resebyrå.

 

Popular hotels

Sajt på svenska som handplockar hotell i större städer baserat på vilken restyp man är: familj, par eller affärsresenär. Omdömen och upplevelser från tidigare gäster ligger till grund för vilka hotell som väljs ut. Det är ganska lite information om varje hotell, men å andra sidan lättöverskådligt och med plus- och minussidor. Boka kan man inte göra här, utan man slussas vidare till Booking.com.

 

Prag info

Ganska rörig och svåröverskådlig sajt, men å andra sidan är den helt och hållet på svenska, skapad av ett svenskt företag i Lund. Här finns fakta om det mesta: själva Prag, transport, mat & dryck, historia, kultur, evenemang och sevärdheter, och så en pytteliten ordlista med användbara fraser.

 

Prague Welcome

Det är Prags officiella turistmarknadsföringsorganisation som ligger bakom den här sajten, och sajten finns på sju språk, dock inte svenska. Här finns allt om resa, logi, restauranger, sevärdheter, evenemang och praktisk information, men ingenting om själva språket.

 

Tyskland

 

Germany Travel

Den officiella tyska turismsajten, som drivs av Tysklands nationella turistfrämjandeorganisation GNTB. Här finns allt man behöver veta för både resan och uppehållet. Länken går till den svenska språkversionen.

 

Meine Stadt - alle deutschen Städte

Portal för alla de drygt 11 000 tyska städerna. Man kan gå via förbundsländerna eller direkt till en stad, där man hittar rubriker som jobb, aktiviteter, biografer, adresser och telefonnummer, boende m.m.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2015-05-31