Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / Musik / Nedlagda musiktjänster på nätet
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

musik

Musik

Nedlagda musiktjänster på nätet

Tjänster för att lagra musikfiler online och lyssna i en webbmediespelare

 

Kors

OBS!

De här länkarna är DÖDA. De sajter/tjänster som de refererar till är nedlagda och länkarna och texten finns bara kvar som referens!

Texterna är skrivna 2008.

 

 

Kommentar:

De här tjänsterna är väldigt olika både till gränssnittet och till funktioner och eftersom vi alla har olika smak och behov är det omöjligt att säga vilken som är "bäst". Men den jag personligen tycker är outstanding är MediaMaster. Den har allt det jag vill ha, och där har jag valt att ha min musik.

 

Anywhere.fm

Nätgemenskap och webbmusikspelare. Man kan ladda upp sin egen musik och lyssna på den var som helst, och även ge sina närmaste tillgång till musiken - så länge det bara är ens närmaste familj är det lagligt. Använder man iTunes kan man automatiskt ladda upp hela sitt musikbibliotek med spellistor och allt. Låtinformationen kan bearbetas online. Med Friend Radio kan man upptäcka ny musik. Så länge tjänsten är beta har man obegränsat med utrymme gratis, men i framtiden kommer utrymmet att bli begränsat eller kosta pengar över en viss gräns.

 

Ezmo

Norsk tjänst för att ladda upp sina egna musikfiler och lyssna på var som helst, och också dela med sig av musiken till tio kompisar. Om mobilen kan hantera Flash Lite 3 kan man även lyssna strömmande där. Man kan koppla sitt konto till Last.fm så att det man spelar i Ezmo skrobblas på Last.fm. Förutom den funktionen har Ezmo väldigt få funktioner jämfört med de övriga (här behövs ordet "färst", som saknas i svenskan: Ezmo är den tjänst som har färst funktioner av alla).

 

Imeem

Nätgemenskap där man inte bara kan ladda upp musik utan också foton, videor och bloggar och som erbjuder många möjligheter att interagera med de övriga användarna. Har en ganska "ung" look. Här är tyngdpunkten mer på community än på lagringsutrymme för musik.

 

MediaMaster

Ladda upp musik, lyssna var som helst, dela med vänner. Man kan välja mellan att lyssna infrån sitt konto, med en widget på t.ex. sin hemsida eller blogg eller med en "radiostation" som man själv skapar av sin musik och som kan spelas med alla program som kan spela .pls playlistfiler (t.ex. Windows Media Player). Obegränsat lagringsutrymme. Stöder hela sju format, massor av visnings- och sorteringsmöjligheter, all låtinfo kan bearbetas online. Låtarna kopplas till ett albumomslag - det är den enda gratistjänsten med omslagsfoton. Om inte omslaget kommer upp automatiskt kan man själv ladda upp en bild. Diskussionsforum finns, men inte så mycket annat. Här är tyngdpunkten på lagringsutrymme och inte på gemenskap - men tjänsten är ganska ny och det kommer hela tiden nya funktioner. Ändå är den redan utnämnd till en av de tio bästa (icke-Google) webbtjänsterna av PC World.

 

Mp3tunes.com

400 låtar (2 GB) får man lagra här gratis, mot reklam i kontot. I de olika betalvarianterna slipper man reklam, kan ha 10 000-40 000 låtar och får dessutom albumomslagsbilder och full support. Ett synkprogram man laddar ner i sin dator synkar ens musiksamling i datorn med webben. Det upptäcker också automatiskt nya musikköp och laddar upp musiken i ens konto. Den som ligger bakom sajten är Michael Robertson, grundaren av mp3.com, Linspire, Gizmo och ajaxWindows - bara kvalitetsprodukter, med andra ord.

 

Streampad

Internetspelare för att lyssna på musik på hela webben. Sök efter musik eller spela en webbsida, podcast eller mp3-fil eller lyssna på konserter från Streampads arkiv. Ladda upp sin musik kan man däremot inte göra här, men Streampad samarbetar med mp3.com, så om man har ett konto där kan man logga in med det användarnamnet här och på så sätt få sin egen musik och webbspelare i ett.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2014-09-25