Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / Handla / Köp eller byt tjänster
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

Handla

Handla

Köp eller byt tjänster

 

Anlita hantverkare

Sajt där privatpersoner kan söka hantverkshjälp. Man kan både annonsera själv och söka bland hantverkarna i databasen. Alla hantverkare är kvalitetssäkrade och betygsatta och har F-skattsedel och momsregistrering. Det är gratis för den som söker hjälp, medan hantverkarna betalar en summa för att få vara med. När uppdraget är utfört kan man betygsätta hantverkaren.

 

Grannar

Grannar.se är Sveriges största marknadsplats för hemnära tjänster. Man kan annonsera under Hjälp erbjudes, Hjälp sökes eller Hjälp bytes och ge eller få hjälp i sitt eget område. När man söker utifrån sin egen adress visas träffarna både i en lista och i en karta. Man kan vara gratis- eller plusmedlem, och det senare kostar pengar.

 

Hantverkare

Sajt där privatpersoner, företag och organisationer kan söka hantverkshjälp. Man väljer kategori, anger sitt postnummer och beskriver vad man vill ha hjälp med, så kontaktas man med offerter från olika hantverkare. Alla 5 800 anslutna hantverksföretag är kontrollerade för F-skattsedel och moms. För den som söker hjälp är det gratis, medan hantverkarna betalar för accepterade uppdrag. Patrik Larsson tipsade om tjänsten, men tyvärr hittar jag ingen möjlighet att betygsätta hantverkaren efter utfört jobb vilket jag tycker är jätteviktigt, så jag kommer inte att använda den här sajten.

 

Hinner du

Konceptet på Hinner du är detsamma som på Grannar: Varför ska jag behöva anlita ett proffs eller köpa dyra verktyg för att utföra något när det garanterat finns någon i min närhet som kan göra det? Tanken är med andra ord att vi ska kunna hjälpa varandra för en billigare peng. Men när jag söker på alla uppdrag, alla kategorier i hela Sverige hittar jag 50 aktuella annonser, medan Grannar har över 2 300. Det är skillnad, det ... och därmed är det naturligtvis också stor skillnad i antalet användare.

 

Offerta

Hos Offerta beskriver man vad man behöver hjälp med, ens förfrågan matchas med anslutna tjänsteföretag och så får man upp till sex offerter på uppdraget. Precis som på Anlita hantverkare är det gratis för beställaren medan företagen får betala, precis som där har anslutna företag F-skattebevis och är momsregistrerade och skuldfria, och precis som där kan beställaren skriva omdömen efteråt. Det som skiljer Offerta från Anlita hantverkare är att man på Offerta kan söka alla typer av tjänster, inte bara hantverkare. Här finns 12 000 anslutna företag.

 

ServiceFinder

ServiceFinder hette tidigare Tjänsteguiden och fungerar väldigt likt Offerta, förutom att man här kan välja mellan att skapa en förfrågan och att söka själv i företagsguiden. Här får man upp till fem prisförslag. Tjänsten är förstås gratis för användaren, och alla företag är kvalitetssäkrade. Hur många företag som är anslutna totalt framgår inte tydligt, men det verkar i alla fall vara över 20 000.

 

ServiceStart

Även hos ServiceStart skapar man en förfrågan och tar sedan emot prisförslag från upp till fem företag. Att beställa en tjänst är gratis. Hur mycket jag än letar hittar jag ingenting om att företagen är kvalitetssäkrade, vilket är något de andra framhäver starkt. Men 18 000 företag är anslutna här, och "40 0000 företag" (sic!) har använt Servicestart sedan starten 2006.

 

Kommentar:

Lustigt nog skriver både Offerta, ServiceFinder och ServiceStart på sina sajter att de är Sveriges största/ledande tjänsteförmedling. Offerta grundades 2008 och skriver att det saknades en tjänsteförmedling på nätet då, så de är "pionjärer på marknaden". Men både ServiceFinder och ServiceStart grundades redan 2006...

Av tjänsterna på den här sidan har jag själv använt Anlita hantverkare, Grannar, Offerta och ServiceStart, och med ett enda lysande undantag har jag alltid fått proffsig hjälp som jag har varit mycket nöjd med. Så det spelar säkert ingen större roll vilken tjänst man använder, för det handlar ju också mycket om vem som råkar vara ledig just då. En del företag är också anslutna till flera av tjänsterna.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2014-09-22