Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / Handla / Jämför priser
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

Handla

Handla

Jämför priser

Prisjämförelsesajter  •  Övriga

 

Adresser till svenska sajter som jämför priser enbart på böcker finns på sidan Böcker.

Adresser till svenska sajter som jämför priser enbart på resor finns på sidan Resor.

 

Prisjämförelsesajter

 

5 i topp

5 i topp är en underavdelning till Prisfakta (se nedan) och jämför priser enbart på mobiltelefoner. Den rangordnar de fem populäraste mobilerna och jämför operatörernas erbjudanden för 18 mobiler. Man anger vilken mobiltelefon man är intresserad av och hur mycket man planerar att använda den, och så jämförs priserna hos samtliga svenska teleoperatörer. Om man inte kan ange exakta siffror för användningen finns snabbvalen Småpratare, Normalanvändare, Storpratare och Mobilsurfare. Under avdelningen Funktion och fakta jämför man mobilernas funktioner. På sajten finns också videofilmer och artiklar om mobiler.

 

Alatest

Söktjänst för att jämföra både produktkvalitet och priser. AlaTest utför inga tester själva utan har en av världens största databaser med internationella testkällor som uppdateras kontinuerligt med nya tester och nya produkter, och de matchas sedan med tekniska specifikationer och aktuella priser från deras prisjämförelsepartner. Kategorierna är datorer, elektronik, foto, spel, telefoner, vitvaror och småel.

 

Bank24

Bank24 jämför räntor och avgifter för sparande och lån inom 15 olika kategorier hos Sveriges samtliga banker. Det finns också avdelningar för att jämföra priser inom försäkringar och telekom. Räntorna på lån och sparande uppdateras varje dag. Tack till Jonas Larsson för tipset.

 

Compricer

Jämför priser från över 350 företag och spara pengar inom privatekonomi: telefoni, försäkringar, el, banktjänster, bredband, tv och pension.

 

Elskling

En sajt enbart för att jämföra priser på el, vilket kan behövas eftersom det finns över 7 000 elavtal att välja mellan. Sveriges samtliga drygt 120 elhandelsbolag finns representerade här. När man har bestämt sig för ett elbolag sköter Elskling helt kostnadsfritt bytet av elavtal och ansvarar för hela bytesprocessen.

 

Insplanet

På Insplanet jämför man enbart priser på försäkringar, men här finns de flesta typer, indelade i kategorierna motor, boende och person. Det enda jag på rak arm kommer på som saknas är pensionsförsäkringar. Efter jämförelsen kan man också beställa försäkring här: Insplanet tar ingen förmedlingsavgift utan det är samma pris på försäkringar här som hos försäkringsbolaget.

 

Kelkoo

Kelkoo jämför priser på i princip alla produkter: flera miljoner produkter hos tusentals e-handlare. Produkterna är indelade i ett 20-tal kategorier. Numera visas här också resultat från andra länder, så att man kan beställa från utlandet om produkten är billigare där.

 

Matvarupriser

Konsumentsajt med fakta och information om konsumentfrågor. Här finns också en prisjämförelsetjänst för matvaror, men för att få tillgång till den måste man registrera sig på sajten, vilket är gratis. Då kan man också sätta ihop sin egen varukorg för att se var just det som man själv vill handla är billigast.

 

Möbeljakt

Sök och jämför priser på möbler i butiker över hela Sverige. I skrivande stund finns här över 45 000 möbler från hundratals butiker. Man behöver inte registrera sig för att kunna spara möbler i en plocklista, de sparas automatiskt i webbläsaren.

 

Pricerunner

Liksom Kelkoo har Pricerunner produkt- och prisjämförelser på det allra mesta. Även här finns 20 kategorier som täcker det mesta, men kategorerna skiljer sig lite åt - här finns exempelvis en för privatekonomi, något som Kelkoo inte har. Resor finns däremot med här också.

 

Prisfakta

Jämför priser inom främst telekomabonnemang (telefon, internet, tv) och finansiella tjänster (bolån, privatlån, sparkonto och kreditkort).

 

Prisjakt

Liksom Kelkoo och Pricerunner är Prisjakt en prisjämförelsesajt för det mesta. Här finns något färre huvudkategorier än på de andra två men i gengäld fler underkategorier, så det jämnar ut sig. Men här finns också mycket kringinformation om produkterna, som konsumentbetyg, omdömen, tester och recensioner, möjligheten att skapa listor, och ett diskussionsforum. Prisjakt utsågs till Årets bästa prisjämförelsesajt 2012 och har också tidigare utsetts till segrare i tidningen Internetworlds tester, och jag instämmer helhjärtat. Det är Prisjakt jag oftast använder, och framför allt för teknikprylar eftersom här finns många fler sökfilter än på andra sajter. Men i slutändan lönar det sig alltid att kolla på flera sajter eftersom resultaten kan variera lite.

 

Övriga

 

Refunder

Refunder är en sajt för återbäring på internetköp. De samarbetar med hundratals nätbutiker, och genom att gå in genom Refunder och handla i någon av de butikerna får man pengar tillbaka på sitt köp - eller så kan man skänka dem till Röda Korset. Det enda som krävs är inloggning, medlemskapet är gratis. (Tack till Karl Haglund för tipset!)

 

Rejta - nu hos Eniro

Sajten Rejta, där man kunde både läsa och själv skriva omdömen om företag i hela Sverige, finns inte mer. Men själva tjänsten finns kvar: den har flyttat in hos Eniro. Så nu ska man först söka på företaget och sedan läsa eller skriva omdömet. Utmärkt att kolla här innan man beställer varor från ett företag man inte känner till.

 

Shoppingagenter

Här finns en enkel lista på olika sajter med prisjämförelsetjänster, hopsamlade av en privat kille och helt utan kommentarer eller omdömen. Han kallar tjänsterna "shoppingagenter" och eftersom han bara listar dem rakt av har han med fler än jag har med på den här sidan, bl.a. kategorier för bensinpriser, bläckpatroner och några till, plus att en del kategorier inehåller fler tjänster än vad jag har med, exempelvis för el.

 

Trygg e-handel

Det som den här sajten jämför är e-butikerna, och den hjälper oss konsumenter att hitta e-butiker som är säkra att handla i. Sajten vill skapa tydligare, enklare och enhetligare riktlinjer för vad som gäller vid e-handel både för konsumenter och e-handlare. När deras symbol finns hos en e-handlare ska man tryggt kunna handla där. Som konsument får man också hjälp här om man råkar ut för problem när man handlar något från en återförsäljare som är certifierad av Trygg e-handel.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2017-05-06