Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / Handla / Bortskänkes
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

Handla

Handla

Bortskänkes

Skänk bort eller få grejer  •   Byt grejer

 

Skänk bort eller få grejer

 

Bjussa.se

Annonsmarknad för gratis prylar. Här kan man skänka bort det man själv inte längre behöver eller hitta något som någon annan vill bli av med, men om varan måste skickas får man såklart betala för frakten. Det är gratis att annonsera för både privatpersoner och företag och man behöver inte ens registrera sig. Man kan också skapa en bevakning för att få veta när det kommer in sådant man är intresserad av. Jag har själv använt tjänsten och alltid blivit av med mina prylar samma dag. När jag skriver det här (sep. 2014) finns det 50 aktuella annonser här (dvs. om man döljer redan bortskänkta prylar), vilket är 350 annonser mindre än för ett år sedan.

 

Bort.nu

Annonsmarknad med samma koncept som Bjussa, och även här är det gratis att lägga in en annons. Det finns dock en skillnad: här kan man inte skapa någon bevakning, men i stället kan man lägga upp en annons om det man önskar sig. Filter finns för att söka i antingen den ena eller andra kategorin, eller bland alla annonser. Man kan också söka på enbart privatpersoner eller enbart företag. Just nu (sep. 2014) finns här knappt 400 annonser i båda kategorierna, vilket är hälften mot för ett år sedan.

 

Bortskänkes

Ytterligare en annonsmarknad med samma koncept som Bjussa och Bort.nu. Liksom på Bort.nu kan man lägga upp en annons om det man önskar sig, men här finns det inget filter, så alla annonser visas blandat och det gör det förstås svårt att snabbt urskilja vilken kategori det är. I dagläget (sep. 2014) finns det 525 annonser här i båda kategorierna, nästan samma antal som för ett år sedan: 550.

 

I love gratis

Och så ytterligare en sajt för att skänka bort sina gamla grejer. Även här kan man annonsera om både bortskänkes och önskas, och filter finns för att söka på antingen det ena eller det andra, men inte på båda på en gång som på Bort.nu. Man kan inte heller sortera ut privatpersoner eller företag. Både 2014 och 2013 fanns här ca 400 annonser totalt.

 

Synd att kasta

Och så den femte sajten med exakt samma koncept och samma villkor: allt är gratis. Gratis att annonsera, gratis prylar. Här kan man inte lägga upp önskemål, kategorierna är få och de enda sökmöjligheterna är kategori, län och frisök. Just nu (sep. 2014) finns här 130 annonser, dubbelt så många som i fjol. Sajten är optimerad för mobiltelefoner.

 

Byt grejer

 

Sajter för att byta böcker finns på sidan Böcker Övrigt.

 

Swoppers

Swoppers är Sveriges största bytessajt där man byter saker med andra rakt av, utan att blanda in pengar. Annonserna är inte tillgängliga förrän man har blivit medlem, men det har närmare 3 000 personer blivit och under årens lopp lagt upp ca 20 000 prylar i album där andra kan se dem. Jag blev medlem bara för att kolla in sajten, och det kändes väldigt mystiskt. Mitt medlemskap måste nämligen godkännas först, och det tog två dygn. Vilka kriterier gick de efter? Och det som annonserades ut var mest kläder.

 

Kommentar:

Tanken med rakt av-byte är jättebra, men min personliga erfarenhet är att det är sällan som en person som vill ha något av mig har något som jag vill ha, och vice versa. Det är lättare med trepartsbyte: jag (A) ger B något och får något annat av C, så som bortskänkes-sajterna här ovan fungerar. Det verkar vara fler än jag som är av den åsikten, för nu står det på Swoppers sajt: "Tyvärr ser det ut som om Swoppers kommer att gå i graven inom kort." Jag kommer då inte att sörja dem.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2014-09-28