Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / Handla / Köp och sälj begagnat på nätet
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

Handla

Handla

Köp och sälj begagnat på nätet

Annonsera kostnadsfritt  •   Annonsera mot en kostnad  •  

Annonssöktjänster

 

Kommentar:

Det finns många sajter för att sälja begagnade prylar, och ännu fler har det funnits som har lagts ner. Spannet på inlagda annonser är stort: på sajterna med gratis annonsering nedan finns det i skrivande stund (sep. 2014) alltifrån knappt 200 till 95 000 annonser, och av dem är det Fyndtorget med sina 95 000 annonser som är klart bäst och störst. Ju färre annonser, desto mindre blir förstås utbudet. Hur många annonser som finns på Blocket framgår tyvärr inte, det hade varit intressant att kunna jämföra.

 

Annonsera kostnadsfritt

 

Annonsfynd

Den här tjänsten fungerar inte riktigt som andra tjänster för begagnade varor. När jag provsökte på Billy bokhylla (sep. 2014) fick jag en massa träffar, men inte en enda på någon Billybokhylla, däremot på en massa andra bokhyllor för upp till 30 000:- (!) och andra produkter vid namn Billy. Och det går inte att göra en exakt sökning med orden inom citat, för citationstecken är inte tillåtna. Man kan både köpa och sälja varor och tjänster här, och både privatpersoner och företag får annonsera nya och begagnade varor (privatpersoner annonserar gratis), men det verkar helt enkelt som om det är företagsannonser och nya produkter som dominerar. Ingenting för mig.

 

Beg.se

Här får enbart privatpersoner annonsera, och det är gratis. Men sajten har i skrivande stund (sep. 2014) inte ens 200 annonser totalt, i hela Sverige och på alla områden, så för mig verkar den helt meningslös.

 

Fyndtorget

Gratis köp- och säljmarknad för både privatpersoner och företag. Just nu (sep. 2014) finns det över 95 000 annonser här (15 000 fler än för ett år sedan), och när jag testsökte med orden Billy bokhylla (utan citationstecken) fick jag ett 50-tal relevanta träffar: samtliga innehöll båda orden, Billy och bokhylla, och det som såldes var antingen själva hyllan eller något tillbehör.

 

Gulans

Eniro köp och sälj har nu blivit Gulans. Det är fortfarande gratis att annonsera, men de verkar gå bakåt: i nov. 2013 fanns det knappt 5 000 annonser totalt här, och nu ett år senare är det knappt 2 000.

 

Loppis

På Loppis kan man ha sin egen onlineloppis. Det är gratis och man får en egen sida där ens annonser listas, där man också kan ha med en presentation av sig själv och information om och beskrivning av sin loppis. Den sidan är alltid synlig, även när man inte har några aktuella annonser. Den stora fördelen är förstås att man som köpare ser allting som säljaren har till salu och inte bara det man har sökt på.

 

Pryl.se

Köp- och säljmarknad där man annonserar gratis om nytt eller begagnat. Både privatpersoner och företag får annonsera. Det står att de har "tusentals" annonser, men när jag gjorde min testsökning på Billy bokhylla i hela Sverige (sep. 2014) fick jag inte en endaste träff, vilket är osannolik statistik med tusentals annonser. För säkerhets skull sökte jag en gång till, den här gången på matbord - och fick 3 träffar. Det säger väl allt. På Blocket fick jag samtidigt 4 700 träffar på sökordet matbord i hela landet.

 

Prylbanken

Även Prylbanken är en köp- och säljmarknad där både privatpersoner och företag annonserar gratis om nytt eller begagnat. Det som är lite annorlunda är deras partnerprogram, som innebär att personer med en egen webbplats kan ha en egen köp och sälj-sektion på sin sajt. Sökning kan göras på kategori eller med sökord. Jag testade Billy bokhylla och fick fem träffar på bokhyllor, varav bara två var av märket Billy. Sökning med citationstecken fungerar inte.

 

Vinden.se

Ja, och så ännu en sajt för köpes och säljes med gratis annonsering, relativt nystartad. Tyckte de att det var brist på köp och sälj-sajter? Liksom på Prylbanken finns även här möjligheten att ha en annonslista och annonssökning på sin egen webbplats, men till skillnad från Prylbanken kan man här välja att visa enbart sina egna annonser. Men det hjälps tyvärr inte. Jag gjorde nämligen mitt söktest med orden Billy bokhylla. Resultat: 0 träffar. Ny sökning, på ordet matbord: 0 träffar. Tredje gången gillt, med ordet soffa: 2 träffar. Behöver jag säga mer? Detta var sep. 2014, för ett år sedan blev resultatet 0-0-0.

 

Annonsera mot en kostnad

 

Blocket

Blocket behöver väl ingen närmare presentation. Det är här alla köper och säljer grejer och tjänster, trots att det kostar pengar att annonsera. Konkurrenterna kommer aldrig upp till samma mängd varor och tjänster trots att annonseringen där är gratis. Men det jag inte förstår är att så många betalar 30:- för att skänka bort sina grejer, när det finns flera bra sajter för det ändamålet. Kolla in några av dem på sidan Bortskänkes.

 

Ikea Köp & sälj

Ikea Köp & sälj är förstås till för att sälja och köpa begagnade Ikeamöbler. Annonsen visas både här och på Blocket, och här kan man också se alla Blocket-annonser med Ikeamöbler. En fördel med att annonsera här i stället för på Blocket - bortsett från att man får alla Ikeamöbler samlade - är att man som Ikea Family-medlem annonserar gratis här. I skrivande stund finns här 21 500 annonser.

 

Tradera

Tradera är en av Sveriges största handelsplatser på nätet, och här finns över en miljon prylar, både nya och begagnade. Numera ägs Tradera av Ebay. Från början var det enbart en auktionssajt, men nu kan man också köpa grejer till ett fast pris.

 

Annonssöktjänster

 

Alla annonser

Söktjänst som söker igenom ca 120 annonssajter för både begagnade och nya produkter. Efter sökningen får man en sammanställning på de aktuella annonserna, och vid varje annons finns en hänvisning till var man hittar den. Flera filter finns, exempelvis om annonseraren är privat eller företag. Problemet är att träfflistan också visar gamla och för länge sedan borttagna annonser. Visserligen står det i texten hur gammal annonsen är, men det är irriterande och tidsödande att klicka runt och mötas av meddelandet "annonsen är borttagen". Nu (sep. 2014) gjorde jag en testsökning på vattenkokare i Stockholm bland privatannonser, och de två översta annonserna i listan var 3 år gamla, resten var företagsannonser med nya produkter trots att jag hade valt privatannonser. Otroligt!

 

Dealry

Dansk söktjänst vars svenska sajt troligen är översatt med Google Translate eller av någon som inte är översättare. Hur många annonssajter den söker igenom står inte, bara att det är "olika handelssajts". Jag sökte på Billy bokhylla (sep. 2014) och fick veta att det fanns 2 069 annonser där de orden ingår i antingen rubriken eller annonstexten. Samtliga 60 annonser som visades på första sidan kom från Blocket. Konceptet är att man ska skapa ett konto och logga in, ange vad man söker och om det inte finns väntar man på ett mejl härifrån när det är tillgängligt, så slipper man söka på olika sajter.

 

Hoodboard

Hoodboard är en söktjänst där man söker bland ca en miljon aktuella radannonser och 250 000 företag, med andra ord både begagnade och nya produkter. Grundtanken här är att man anger var man befinner sig och vad man söker, och så presenteras resultaten utifrån ens geografiska position, i form av länkar till den ursprungliga sajten. En annan skillnad mot Alla annonser är att resultaten här hålls uppdaterade. När jag gjorde min testsökning på vattenkokare i Stockholm var samtliga resultat aktuella, alla annonser fanns kvar. En nackdel är dock att inget filter finns för att visa enbart begagnade saker, däremot ett för att visa bara nya. Man kan också få ett mejl när det har kommit in en annons om varan inom 5 km från där man bor. Men det går inte att skapa ett konto här, utan man loggar in med antingen sitt Google- eller Facebook-konto.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2014-09-22