Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / Bostad och logi / Bostad
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

bostad

Bostad och logi

Bostad

Skaffa bostad  •   Byt bostad på semestern  •   Fixa hemma

 

Skaffa bostad

Byt bostad

 

BjörnsBytare.se

I sin annons anger man vad man har och vad man söker, så visar sajten de byten som stämmer in på önskemålen. Man kan byta en eller två bostäder mot en eller två andra. Betaltjänst där ingen annons kan vara inaktiv längre än 30 dagar, vilket är väldigt skönt. Jag har använt tjänsten och har bara bra erfarenheter härifrån.

 

Lgh.se

Gratistjänst för att annonsera efter byteslägenheter, andrahandskontrakt eller förstahandskontrakt, eller efter hyresgäster om man själv vill hyra ut. Jag har annonserat här, men det gav ingenting och var mest irriterande: trots att jag tydligt angav att jag ville byta min lägenhet fick jag ändå förfrågningar om jag ville hyra ut den i andra hand.

 

Lägenhetsbyte.se

Liksom BjörnsBytare är även det här en betaltjänst där ens annons matchas ihop med dem som passar in på ens önskemål. Det var genom den här sajten jag bytte min lägenhet, men det var rena tillfälligheten att det var just här jag hittade den rätta, det hade precis lika gärna kunnat vara på BjörnBytare. Jag annonserade samtidigt på båda sajterna, och det är det många som gör.

 

Köp bostad

 

Booli

Söktjänst för att hitta bostäder till salu oavsett om de säljs av mäklare, privatpersoner eller andra aktörer. Booli har alltså inga egna bostadsannonser utan fungerar som en sökmotor för bostadsrätter, och träffarna kan sedan finnas på Bovision, Hemnet eller någon annan bostadssajt.

 

Bovision

Sajt för att leta bostadsrätter som säljs av registrerade mäklare. Här får inga privatmäklare eller privatpersoner annonsera. Sajten har också en del hyresrätter, men den största andelen är bostäder till salu.

 

Hemnet

Enbart bostäder som är till salu via mäklare, aldrig direkt av privatpersoner. Sveriges populäraste sajt för bostadsök med mellan 1,6 och 1,8 miljoner besökare i veckan. Men alla söker inte bostad - det har nämligen utvecklats ett "Hemnetberoende" som lär vara likartat vilket annat beroende som helst.

 

Byt bostad på semestern

 

Home Exchange

Home Exchange har 55 000 hem i 150 länder att byta med. Vi var medlemmar i ett år och gjorde fem byten via Home Exchange, och det här sättet att resa, där man bor gratis i någons lägenhet medan de bor gratis i ens eget hem, rekommenderar jag varmt! Allting fungerade perfekt, och vi har inte hittat en enda negativ sida av saken. Bostadsbyte är inte bara ett sätt att tillbringa semestern på, det är ett sätt att leva.

MEN däremot är själva sajten Home Exchange allt annat än bra. När vi hade varit medlemmar en kort tid gjordes en stor uppgradering, och det var också en stor försämring. Bl.a. uppstod det en lång rad allvarliga tekniska problem, varav en del fortfarande inte var lösta ett år senare. Så vi tröttnade och lämnade sajten, och vi rekommenderar i stället Intervac (se nedan).

Den som vill läsa om vilka problem vi hade kan göra det det här.

 

HomeLink

HomeLink har 15 000 hem i 80 länder. Vi var medlemmar i ett år men gjorde inte ett enda byte via HomeLink utan upplevde det bara som tidskrävande och irriterande, för medlemmarna där kan nämligen inte läsa. Trots att vi precis lika tydligt som på HomeExchange och Intervac angav vad vi erbjöd, vilka resmål vi ville till och våra intressen, fick vi konstant förfrågningar som inte var relevanta för oss (t.ex. från stora familjer fast vi bara har två sängplatser). Detta hände inte en enda gång på HomeExchange och Intervac, där de som skickade förfrågningar var noga pålästa på vår annons. Dessutom är sajtens layout väldigt 90-tal.

 

Intervac

Intervac står för "INTernationell VACation" och grundades redan 1953, långt före internets tid. De har 30 000 hem - hur många länder det finns medlemmar i hittar jag inte, men de har i alla fall egna representanter i över 50 länder. Vi har gjort två byten via Intervac, som båda två var precis lika lyckade som de med Home Exchange. Liksom Home Exchange gjorde också Intervac ungefär samtidigt en stor uppgradering av sajten, men till skillnad från på Home Exchange innebar uppgraderingen här en förbättring och inga som helst tekniska problem. De har också en funktion som inte de andra har och som vi uppskattar mycket: statistik över besökarna av vår annons, där man ser antalet besökare per dag, vilka länder de kommer från och även exakt vilka de är (om de är inloggade medlemmar). Efter ett år med Home Exchange, HomeLink och Intervac beslöt vi oss för att fokusera på Intervac.

 

Fixa hemma

 

Hobbyman

Här får man hjälp med alla möjliga vardagsproblem, både i och utanför hemmet: laga trasiga hushållsmaskiner, ta bort fläckar, sy i en knapp... Alla är vi duktiga på något som vi kan dela med oss av och på så sätt spara reparationskostnader och samtidigt lära oss något nytt. Tipsen är indelade i kategorierna Bilreparationer, Blandade tips, Elektronik och data, Lek och hobby, Mat och dryck samt Reparationer.

 

Homey.se

"Det ska vara roligt att komma hem", är den här bloggens motto. Massor av roliga och udda möbler och prylar, men också tips och guider om vad man ska tänka på när man fixar hemma.

 

Ikea hackers

Ikeahackare låter värre än det är - det handlar helt enkelt om att modifiera, förbättra och bygga om Ikeamöbler så att de passar en själv bättre. Sajten ger många tips, och vem som helst kan bidra.

 

Roomle

Gratis onlinetjänst för att planera och möblera hemmet. Resultatet visas i 3D, och man behöver inte ens registrera sig på sajten om man inte vill spara resultatet.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2014-09-23