Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / IT / Webben - övrigt
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

IT

IT

Webben - övrigt

Bokmärken  •   Mobiler

 

Bokmärken

 

Delicious

Den kanske mest kända tjänsten för att spara bokmärken online, som samtidigt fungerar som ett socialt nätverk.

 

Favorite.nu

En svensk tjänst som har funnits i evigheter, jag använde den redan på 1990-talet. Den har utökat mycket sedan dess, med mejl, adressbok och kalender, men känslan och utseendet är fortfarande 90-tal och det är helt otroligt att det faktiskt tycks finnas folk som använder den här tjänsten. De som driver den har fortfarande inte lärt sig stava, och de kan inte bestämma sig för om de ska dua eller nia mig.

 

Google bokmärken

En av Googles otaliga tjänster. Kräver liksom alla Google-tjänster ett Googlekonto.

 

LinkArena

Tysk tjänst med över 5 miljoner bokmärken och 1 miljon medlemmar.

 

Xmarks

Synkroniserar automatiskt bokmärken/favoriter från Firefox, Safari och Internet Explorer mellan två eller flera datorer. På sajten kan man också lägga upp sina egna bokmärken och komma åt dem från vilken dator som helst. Sajten har hittills synkroniserat över 2 miljarder 700 miljoner bokmärken.

 

Mobiler

 

Goosync

Sajt för att synka Googlekalendern med mobiltefonen eller handdatorn. Hundratals mobiler stöds. Gratis, men det finns också en betalvariant med fler finesser. Varför man nu skulle behöva det när kalendern synkas automatiskt i en Androidtelefon?

 

Gratis sms

Tjänst för att skicka sms direkt från datorn till en mobiltelefon. Ens riktiga mobilnummer står som avsändare och sms:en är reklamfria. Om man blir medlem på sajten kan man skapa en telefonbok, skicka sms till flera mottagare och få ett arkiv över sina skickade meddelanden. Sms:en betalar man genom att antingen tacka ja till gratiserbjudanden eller med ett betalsamtal.

 

MightyText

Det amerikanska företaget MightyText har utvecklat en app för mobiltelefoner och surfplattor som synkroniserar sms mellan mobilen och webben eller datorn oberoende av vilket land man bor i. Efter att ha installerat appen i mobilen/surfplattan installerar man antingen ett tillägg i Chrome eller loggar in i ett webbaserat konto och hanterar sina sms där. Skillnaden mellan den här tjänsten och andra liknande tjänster, t.ex. Tele2:s "Sms från datorn" som inte finns längre eller att sms:a från Skype, är att man inte bara skickar sms:en från datorn utan också får dem dit och kan läsa dem oberoende av mobiltelefonen. Eftersom det är en synktjänst finns alla sms både i mobilen och i ens webbkonto, och fördelen är förstås att man kan använda datorns tangentbord. Själva appen och tjänsten är gratis, och kostnaden för smstrafiken betalar man precis som vanligt till den operatör som står för abonnemanget.

Men jag utfärdar en VARNING för den här tjänsten! Den som vill läsa vad som hände mig kan göra det det här.

 

Skype

Skype kan man ha i datorn, mobilen eller surfplattan, och eftersom jag tog med What's App nedan tar jag också med Skype. Många som jag har pratat med verkar tro att Skype bara är till för att ringa med och blir förvånade när jag påpekar att man också kan chatta och skicka vanliga betal-sms och filer över Skype. Med andra ord är det egentligen helt onödigt att ha både Skype och What's App installerade.

 

What's App

Det här är en app och sådana har jag egentligen inte med på de här länksidorna, men jag gör ett undantag. Med What's App kan man skicka gratis textmeddelanden, bilder och video från mobilen till alla andra som också har appen installerad. Till skillnad från vanliga sms finns det ingen begränsning i textlängden. Det som är så märkligt, som jag ser det, är att så många började använda What's App och trodde att det var något nytt när appen i verkligheten inte kan något som inte Skype kan och har kunnat i ett årtionde nu.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2014-09-23