Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / IT / Internet
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

IT

IT

Internet

Internettrafik och internetuppkoppling  •  

Webbhotell och webbplatsinformation  •   Övrigt

 

 

Internettrafik och internetuppkoppling

 

Bredbandskollen

En webbaserad tjänst som kollar hastigheten på ens internetuppkoppling, så att man ser att man verkligen får det man betalar för.

 

IP Address Locator

Innehållsrik sajt där man inte bara kan se sin egen IP-adress utan också kolla upp andras. Observera att det inte är Googles sökruta högst upp som man ska använda, utan skrolla ner till de gula sökrutorna längst ner på sidan.

 

Min IP

Det enklaste sättet att snabbt ta reda på sin egen IP-adress. Lättöverskådlig svensk sida (för det är bara en enda sida!).

 

Wifikartan.se

Sök efter kaféer och andra ställen i Sverige som har gratis trådlöst internet för sina gäster. När du sedan har varit där kan du recensera stället för att på så vis hjälpa och tipsa andra. Det går också att tipsa om ställen som inte finns med här.

 

Webbhotell och webbplatsinformation

 

ByeTHost

Amerikansk tjänst som är något så ovanligt som ett gratis webbhotell som är garanterat reklamfritt. Jag har inte testat det själv, men det ser faktiskt seriöst ut.

 

Backlink Checker

Kolla vilka som länkar till din webbplats. Tjänsten är gratis för upp till 1 000 träffar. Men särskilt exakt är den inte - jag testade alla våra domäner, och jag vet ju att många länkar till oss, men jag fick 0 överallt ändå.

 

Wayback Machine

Ett internetarkiv över 440 miljarder webbsidor publicerade från 1996 till nu. Här kan man alltså hitta nedlagda webbplatser. Men jag testade på en av mina gamla domäner - och den fanns inte här, tack och lov.

 

Övrigt

 

SnipURL

Tjänst som förvandlar långa internetadresser till korta. Bra när man ska mejla en så lång adress att den den riskerar att brytas hos mottagaren och bli oanvändbar.

 

My Stickies

Gula lappar att sätta på vilken webbsida som helst. Ofta hinner man inte läsa det man vill första gången utan måste komma tillbaka, och då kan det vara bra med en anteckning på sidan. Men det kräver förstås att man skapar ett konto här.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2014-09-22