Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / IT / Datorn
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

IT

IT

Datorn

Datorprogram  •   Fonter  •   Ikoner och clipart  •   Koder och tangentbord  •  

SoS - säkerhet och skydd  •   Windows - information och tips

 

Datorprogram

 

Giveaway of the Day

Sajt som erbjuder ett sharewareprogram gratis per dag. Erbjudandet varar i 24 timmar. Det är ingen testversion utan en fullt fungerande version, precis som om man hade betalat för den, men support ingår förstås inte. Recensioner och information om alla program finns kvar på sajten även sedan gratisperioden är över. Det här är ett sätt för programutvecklare att kunna göra PR för sina program, så det är bara att tacka och ta emot.

 

Old Apps

Sajt med samma koncept som Old version.com här nedan.

 

Old version.com

Äldre versioner av gratisprogram. Den här sajten har varit räddaren i nöden några gånger när de senaste versionerna av ett program bara har gett felmeddelande och vägrat starta. Ett annat tänkbart scenario är att en äldre version faktiskt är bättre än en ny, eller passar mina behov bättre.

 

Software Sammlungen

Stor samling länkar till sajter med programvara att ladda ner, både gratisprogram och betalprogram.

 

Fonter

 

1001 free fonts

En massa gratis fonter. Men se upp för det som ser ut som en meny högst upp, för det är länkar till andra webbplatser med fonter av vilka en del kostar pengar.

 

Font Squirrel

En stor mängd gratis typsnitt med flera olika sökmöjligheter.

 

Free fonts

Massor med gratisfonter och olika sökmöjligheter.

 

Simpy the best fonts

Stor mängd gratisfonter.

 

Ikoner och clipart

 

Favicon

Här kan man enkelt skapa en ikon för Windows genom att klicka med musen och skapa en från grunden, eller genom att importera en bildfil från hårddisken. När man är nöjd med resultatet klickar man på Download för att spara bilden som en ikon-fil.

 

Icon Archive

Stort ikonarkiv med 450 000 ikoner indelade i olika kategorier, men det finns också frisök. Både vanliga och animerade ikoner finns, liksom både tecknade bilder och foton.

 

Icon Finder

Icon Finder har både ikoner som kostar pengar och sådana som är gratis, och länken går direkt till gratisarkivet. Ikonerna finns i paket där man laddar ner hela paketet och inte enskilda ikoner.

 

Open Clipart

Närmare 50 000 fria clipart-bilder att ladda ner, men här finns också vad jag skulle kalla ikoner. Förutom att söka efter bilder kan man också söka på skaparen, om man har hittat en stil man gillar och vill ha mer av den.

 

Koder och tangentbord

 

Branah.com

Ett virtuellt tjeckiskt tangentbord som jag tycker är lättare att använda än det som finns på Virtual Keyboards (se nedan). Man klickar på en bokstav, kopierar den och klistrar in den där man behöver den. Skönt att slippa gå omvägen via "Infoga symbol" i ordbehandlings­programmet, och bra att ha när man skriver någon annanstans.

 

ASCII-tabellen

Svensk ASCII-tabell. Förutom ASCII-koderna för olika tecken finns här också HTML-koderna för vissa tecken.

 

Virtual Keyboards

Virtuella tangentbord på webben på över 70 språk, däribland svenska. Perfekt om man inte har tillgång till ett svenskt tangentbord där man befinner sig eller om man tillfälligt behöver skriva något med ett annat alfabet.

 

SoS - säkerhet och skydd

 

Herd Protect

Ett gratis anti-malwareprogram som använder sig av 68 molntjänster för skadlig programvara. Ett enda enskilt anti-spionprogram är aldrig 100-procentigt, så 68 gångers skydd garanterar ett brett skydd. Det är också gjort för att fungera tillsammans med det virusskydd man har installerat i datorn.

 

Hoaxes

Säkerhetsföretaget Symantecs lista över falska virusvarningar.

 

VirusTotal

VirusTotal är ett dotterbolag till Google, och de tillhandahåller en tjänst som gratis analyserar filer och webbadresser för att identifiera virus, trojaner och andra hot som upptäcks av ens egna säkerhetsprogram. Det kan också används för att påvisa falsklarm. Ladda upp en fil från datorn eller fyll i en URL-adress för genomsökning.

 

Windows - information och tips

 

Dll-files

Räddaren i nöden när ett program vägrar starta därför att det saknas en dll-fil. Sök i det alfabetiska indexet eller med frisök. Sajten är svensk, baserad i Malmö, vilket jag inte har vetat förut på alla år jag har använt den.

 

Process Library

Databas över alla processer som bör och inte bör vara i gång i Windowsdatorer. Här finns 195 000 poster, så när brandväggen plötsligt frågar om en viss process i datorn är tillförlitlig och man inte har en susning går man hit och tar reda på det.

 

Allt om Windows

Sveriges största nätgemenskap om Windows. Artiklar, tips & tricks och ett diskussionsforum. Bakom sajten ligger Andreas Stenhall.

 

Tips om XP, Vista och Windows 7

Systersajt till Allt om Windows som drivs av samma kille, Andreas Stenhall. Här är fokus helt och hållet på tips & tricks och guider om XP, Vista och Windows 7. Diskussionsforum finns inte här, men forumet på Allt om Windows funkar för den här sajten också.

 

WinCustomize

Teman, skal, skrivbordsbakgrunder, ikoner och annat material för att skräddarsy Windows.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2014-09-22