Logga

Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Länkar / Övriga / Böcker / Gratis e-böcker och ljudböcker
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Övriga länkar

 

Böcker

Böcker

Gratis e-böcker och ljudböcker

Gratis e-böcker

Svenska och övriga nordiska språk  •   Franska  •   Tjeckiska  •   Tyska  •  

Engelska och/eller flera språk

Gratis ljudböcker

 

Gratis e-böcker

Jag har tagit bort de flesta länkarna till arkiv med e-böcker online, som man alltså läser i webbläsaren, eftersom de flesta numera läser e-böcker i sin e-boksläsare eller surfplatta och inte i datorn. Någon enstaka sajt som kan vara av särskilt intresse finns kvar, resten av länkarna här nedan går till sajter med nedladdningsbara e-böcker.

 

Svenska och övriga nordiska språk

 

Litteraturbanken

Litteraturbankens mål är att ha en webbplats som rymmer det viktigaste inom svensk litteratur. För närvarande finns det ca 580 verk tillgängliga i epub-format.

 

Projekt Runeberg

Projekt Runeberg är ett ideellt projekt som digitaliserar äldre nordisk litteratur och gör den fritt tillgänglig på nätet. Över en miljon sidor har skannats in hittills, och på den sida som länken leder till finns alla verk samlade från A till Ö.

 

Franska

 

E-books gratuits

Stort franskt e-bibliotek där man hittar massor av franska böcker som inte de större flerspråkiga sajterna har, eftersom de oftast bara har världskända verk på andra språk än engelska.

 

Tjeckiska

 

Městská knihovna v Praze

Prags stadsbibliotek tillhandahåller också gratis e-böcker på tjeckiska, men många av dem är så dåligt korrlästa att de är oläsbara. Hoppas att de uppdaterar filerna så småningom.

 

Tyska

 

Zeno.org

Det största tyska e-biblioteket. Innehåller 700 skönlitterära verk av Cervantes, Goethe, Kafka, Zola och många fler, en bildsamling med 40 000 verk av 4 500 konstnärer, biografer över kompositörer, historiska verk som t.ex. Nürnbergprocessen, filosofiska verk av t.ex. Aristoteles, Voltaire och Schopenhauer, kulturhistoriska och naturvetenskapliga dokument plus ett antal lexikon från 1800-talet.

 

Engelska och/eller flera språk

 

Archive.org

Ett internetarkiv bestående av ett 100-tal undersamlingar med e-böcker från hela världen. Av naturliga orsaker finns det ingen lista över böckerna utan bara en sökruta. Jag hamnar ofta här när jag googlar efter en viss e-bok, för här finns en del e-böcker som ingen annan har skannat in.

 

ePub Books

Främst en söktjänst för att söka igenom många e-boksbutiker samtidigt, men här finns också ett antal gratis e-böcker som samtliga inkluderar omslag. För att kunna ladda ner böckerna måste man dock skapa ett konto, som också är gratis. Men det kan det vara värt, för här publiceras böcker som inte finns på andra sajter.

 

ePub Bud

Enligt beskrivningen ska det bara finnas barnböcker här, men det finns bevisligen också annat, för här har jag hittat e-böcker av Agatha Christie som jag inte har hittat någon annanstans.

 

Feedbooks

Tusentals fria och gratis e-böcker, med omslag.

 

Free ebooks

Även här finns det tusentals fria och gratis e-böcker, men inte bara klassiker, utan här uppmuntras nya, okända (amatör-)författare att ladda upp sina böcker. Därmed får de en chans att nå ut med sitt författarskap till en stor läsarskara. Här finns även ljudböcker att ladda ner.

 

Global Grey

Här finns inte särskilt många e-böcker, under 2 000, men sajten har inte heller samma utbud av "alla" klassiska fria böcker som de flesta andra utan är specialiserad på lite smalare områden: esoterika & ockultism, övernaturliga fenomen, forntida kulturer, astrologi & tarot, religion & mytologi m.m.

 

Google Books

Sök bland alla miljontals böcker som Google har digitaliserat. Över en miljon av dem är gratis och nedladdningsbara i epub-format. Om böckerna kostar pengar kan man i vissa fall läsa utdrag ur dem (gäller mest engelskspråkiga böcker).

 

Intech Open Science

På Intech finns över 2 400 gratis e-böcker av ett lite ovanligare slag: helt nypublicerade böcker inom olika vetenskapliga områden som teknik, medicin och hälsa, biologi, samhällsvetenskap, psykologi, humaniora m.fl., ofta skrivna av världsledande forskare. Många är tjocka luntor på flera hundra sidor, och jag har inte hittat något sätt att ladda ner en hel bok på en gång, utan man laddar ner dem kapitelvis.

 

Internet Sacred Text Archive

Världens största internetbibliotek för böcker om religion, mytologi, folklore och esoterism. Eftersom alla är fria rör det sig oftast om ganska gamla böcker, från 1800-talet och början av 1900-talet. Exempelvis hittar man såväl Frankenstein som Eddan och Kalevala. De allra flesta böckerna här är på engelska, men det finns också några få på andra språk.

 

Many Books

Närmare 30 000 gratis e-böcker på många språk, inklusive svenska. Sökning kan göras på författare, titel, språk eller genre.

 

Project Gutenberg

Project Gutenberg är den första och största samlingen av gratis e-böcker på nätet, f.n. 45 000. Grundaren Michael Hart var den som uppfann e-böcker, redan 1971. En nackdel med att ladda ner e-böcker här jämfört med andra sajter är att böckerna ofta saknar både information och omslag.

 

Wikibooks

Ett Wikimediaprojekt för att skapa gratis e-böcker och kommenterade texter som vem som helst kan redigera.

 

Wikisource

Ett arkiv för tidigare publicerade texter, som böcker och historiska dokument, som det är fritt att använda. Precis som i systerprojektet Wikipedia är texterna uppdelade efter språk.

 

 

Här finns det fler länkar till gratis e-böcker:

Public Domain E-Books

Lista på över 20 tjänster som erbjuder e-böcker. Observera att eftersom fria e-böcker innebär böcker där författaren har varit död i ett antal år (hur många är lite olika i olika länder, i Sverige är det 70) så är utbudet ganska lika överallt. Men visst finns det skillnader, och skillnaden kan ju vara precis den bok som man letar efter.

 

Gratis ljudböcker

 

LibriVox

Gratis ljudböcker, inlästa av frivilliga från hela världen. LibriVox sätter ribban högt: målet är att göra alla världens fria böcker tillgängliga som ljudböcker. Katalogen innehåller till dags dato 7 000 böcker. Projeket drivs av frivilliga och är helt reklamfritt. Vill du läsa in en fri bok på svenska och få den publicerad här så är det bara att sätta i gång.

 

ThoughtAudio.com

Ett hundratal gratis ljudböcker i mp3-format på engelska, bl.a. av Mark Twain, Hermann Hesse och Franz Kafka. Observera att en bok inte består av en enda fil utan av många filer.

 

 

Bookmark and Share

Madeleine 

 

 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2014-09-30