Översätt sidan!
Sök på hela sajten
Sajtkarta
Aktuellt
Om oss   Kontakt

Cercurius.se / Hypnos / Hypnoterapi
Start
Hypnoterapi
Tidigare liv
Astrologi
Drömtolkning
Healing
Kurser
Språkliga tjänster
Ordlistor
Typografi
Böcker/Skriftalster
Lexikonlänkar
Övriga länkar

 

Listor
Fotoalbum
Sockerberoende
 

 

 
 

sidvisningar

sedan 2013-08-01

Hypnoterapi

 

Hypnos

Hypnos är ett spännande och fascinerande ämne som har fängslat människor i årtusenden. Det har funnits många teorier om vad det är, och länge trodde man att det hypnotiska tillståndet var liktydigt med sömn, men numera är de flesta överens om att det är ett förändrat medvetandetillstånd som skiljer sig både från det vanliga vakna tillståndet och från sömn. En bra definition lyder: ”Hypnos är ett tillstånd av samtidig avslappning, skärpt koncentration och ökad medvetenhet framkallat av suggestioner. Det är en naturlig manifestation av sinnet i arbete.” Det vill säga att man är både avslappnad och koncentrerad på samma gång.

Hypnos är alltså inget omedvetet tillstånd. Hypnotiserade personer är fullt medvetna om var de befinner sig och vad som händer runt omkring dem. Tänk dig att du sitter försjunken i en spännande bok eller film. Det är inte så att du är omedveten om omgivningen omkring dig, men du är inte fokuserad på den. Det är boken/filmen som har din fulla uppmärksamhet och som är det viktiga. När någon kommer och knackar dig på axeln hoppar du till, för du var så inne i boken/filmen. Du var i hypnos! Eller i trans, som är samma sak. Naturligtvis finns det olika grader av hypnos, från lätt till djup, men det är samma tillstånd.

Det förändrade medvetandetillstånd man är i under hypnos, liksom under meditation, under övergången mellan vaket tillstånd och sömn och under dagdrömmerier, är en brygga mellan vårt medvetna jag och vårt undermedvetna. Eftersom det undermedvetna är väldigt svårt att nå när medvetandet är fullt sysselsatt (det är för mycket brus) kan man i det här förändrade medvetandetillståndet lättare få kontakt med sitt undermedvetna. När man befinner sig i det tillståndet är det undermedvetna mycket öppet för förslag (suggestioner). Även skolmedicinen har insett detta, och därför har hypnos efter en tid ute i kylan kommit till heders igen, nu som ett värdefullt alternativ till droger vid bedövning och smärtlindring.

Hypnos är i sig ingen terapi, utan det är ett redskap som används för att skapa ett sinnestillstånd där klienten och terapeuten tillsammans arbetar för att nå önskat resultat.

Hypnoterapi

Hypnoterapi är en terapi som utövas medan klienten befinner sig i hypnos. Det terapeuten gör är att ge klienten förslag, suggestioner, om exempelvis ett förändrat beteende, och det är därför det kallas suggestionsterapi. Suggestionsterapi är en relativt snabb behandlingsform till skillnad från hypnoanalys, som är en annan metod och som kan ta flera månader. (Och hypnoanalys är i sin tur en snabbare behandlingsform än vanlig psykoanalys eller psykoterapi, som oftast tar flera år.) Jag är inte hypnoanalytiker.

Hypnoterapi används för att man ska

  • må bättre mentalt, känslomässigt och fysiskt
  • växa psykiskt och intellektuellt
  • öka sin självkännedom och sin självinsikt
  • bli mer kreativ
  • kunna se och nå sina mål på olika områden
  • lösa problem som stress, dåligt självförtroende, rädslor, fobier, examensnerver, övervikt, nagelbitning, rökning m.m.

Priser och villkor

En hypnoterapisession tar ca 90 minuter och kostar 600:-.

Priset avser privatpersoner och inkluderar moms. För företag tillkommer 25 % på priset.

Avbokning måste ske senast 24 timmar före inbokad tid, annars debiteras fullt pris.

Jag är diplomerad suggestionsterapeut (SSEAH).

 

   

Bookmark and Share

Madeleine


 

© 2013-2018 Cercurius AB — Uppdaterad 2016-10-23